- Narkosjef drept i Mexico

Meksikanske sikkerhetsstyrker har skutt og drept narkotikabaronen Nazario Moreno, lederen for det beryktede kartellet «La Familia», opplyser en regjeringstalsmann.

Narkotikakrigen i Mexico

Krigen mellom narkotikakarteller og soldater er hard i den meksikanske delstaten Michoacan.

Foto: Ap

- Ulik informasjonsbiter vi har fått tyder alle på at Moreno ble drept torsdag kveld. Han ble drept i kamper mot regjeringsstyrkene i det området av delstaten Michoacan der kartellet har sitt tilhold, sa regjeringstalsmannen Alejandro Poire på en fjernsynssendt pressekonferanse i kveld.

Sikkerhetsstyrkene har gjennomført en offensiv mot kartellet i delstaten Michoacan den siste uken. Dette er president Felipe Calderons hjemstat. Moreno hadde tilnavnet «Den gale».

Han siterte stadig Bibelen, og oppfordret lokalbefolkningen til å hjelpe seg selv, samtidig som han hevdet å beskytte dem.

Moreno er ettersøkt i USA, og det var satt en dusør på 2,4 millioner dollar for den som drepte ham. Moreno var en av Mexicos 24 mest ettersøkte narkobaroner.

Han er den andre kartellederen som er drept i løpet av vel en måned.

I alt 11 mennesker er drept i kampene denne uka, fem politifolk, tre sivile og tre antatte gjenmedlemmer. Tidligere i uka pågrep myndighetene kartellets andre leder som også er etterlyst i USA

Rundt 300 tungt bevæpnede meksikanske marinesoldater deltok i offensiven mot narkotikakartellet i et øde område med stor cannabisproduksjon.

Rundt 33.000 mennesker er drept i narkotikakrigen i Mexico siden president Calderon satte soldatene inn i kampen mot kartellene i 2006.

SISTE NYTT

Siste nytt