NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet fortsatt i koma

Politiet på Oppdal mener de stort sett er ferdig med etterforskningen av voldssaken torsdag morgen. En mann i 60-årene holdes fortsatt i kunstig koma ved St. Olavs Hospital etter å ha blitt banket opp.

Voldsepisode Oppdal

Politiet undersøkte åstedet for voldsutøvelsen på Oppdal torsdag formiddag.

Foto: Henrik Sundgard

Mannen i 60-åringen fikk alvorlige skader i slagsmålet med en mann i 30-årene. Den skadde mannen er selv siktet for voldtekt av ei jente i slutten av tenårene.

– Forklaringen stemmer

– Vi har torsdag og fredag avhørt både voldsutøveren, kvinnen og flere vitner. Slik vi ser det stemmer mannens forklaring om hva som skjedde da han banket opp den eldre mannen, sier fungerende lensmann på Oppdal, Finn Skårsmoen til NRK.

Politiet mener derfor selve voldssaken er oppklart. Mannen i 30-årene ble sluppet fri etter avhør torsdag, men har fortsatt status som siktet i saken.

– Når det gjelder den anmeldte voldtekten, vil vi ikke uttale oss nærmere rundt det før vi får avhørt mannen i 60-årene som ligger på sykehus, opplyser Skårsmoen til NRK.

Uklart motiv

Politiet vil foreløpig ikke si om volden var en hevnaksjon, eller om den yngste mannen handlet i nødverge. Mannen i 30-årene og jenta i tenårene skal ha et forhold til hverandre.

Denne mannen ringte selv til politiet og varslet om hendelsen torsdag morgen.

Jenta i tenårene ble torsdag undersøkt ved voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital. De tekniske undersøkelsene på åstedet er avsluttet, men ifølge politiet er det flere biologiske spor som skal sendes inn til analyse.