Vitne forteller at utenlandsk vogntog kom over i feil kjørefelt

Kvinnen som satt på det norske vogntoget under ulykka på Snåsa søndag sier de frontkolliderte med det utenlandske vogntoget fordi det kom over i feil kjørefelt.

Ulykkesstedet hvor to lastebiler kolliderte ved Hammer i Snåsa

FEIL KJØREFELT: Vitner sier det utenlandske vogntoget på veg sørover kom over i feil kjørefelt

Foto: Tariq Alisubh / NRK

De to vogntogene frontkolliderte på E6 ved Hammer i Snåsa sist søndag og sjåførene av begge bilene omkom i ulykka. Det ene vogntoget begynte også å brenne.

Kvinna, som fikk redda seg ut av det norske vogntoget i siste liten, fortalte i dag til politiet hva som skjedde.

Bekrefter det andre vitner forteller

– Det kvinnen forteller er også bekrefta av andre vitner til ulykka. Også de tekniske undersøkelsen som er gjort på åstedet er med å underbygge denne teorien, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

Det utenlandske vogntoget som kom over i feil kjørefelt var på veg sørover. Den ene av sjåførene som omkom er fra Steinkjer, og den andre er polsk statsborger.

Ifølge politiet var det ikke bare kvinnen som satt i det ene vogntoget som var vitne til sammenstøtet. Også naboer i området så de to vogntogene kollidere.

– Det var folk som tilfeldigvis sto og så utover dette området da det smalt. Det er med på å bekrefte det kvinnen forteller, sier etterforskningslederen.

Ambulansehelikopter på plass ved ulykkesstedet i Snåsa

GLATT: Ifølge vitner var det svært glatt på stedet ulykka skjedde.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Svært glatt på stedet

Andre vitner politiet har prata med forteller at det var svært glatt på stedet der den alvorlige ulykka skjedde.

– Det kan være en medvirkende årsak til ulykka uten at vi kan si det med hundre prosent sikkerhet, sier Gundersen.

Politiet er ennå ikke helt ferdig med etterforskninga og skal blant annet ta noen flere avhør i saken. De venter også på en rapport fra Statens vegvesen som de har bedt om bistand fra til undersøkelser av veg og kjøretøy.

– Politiets egne krimteknikere skal også utarbeide noen rapporter etter sine undersøkelser. Det er det som nå gjenstår av etterforskning i denne saken, sier Gundersen.