Vinden kan gi nye strømbrudd på nyttårsaften

Onsdag førte kraftige vindkast til at flere trær veltet og kuttet strømmen til nesten 2800 husstander. I kveld kan det bli liknende tilstander.

Strømbrudd på Hvaler

Illustrasjonsbilde. Trønderenergi regner med at trær har falt over strømlinjene.

Foto: / NRK

– Det ser ut til at vinden skal ta seg opp utover dagen og kvelden. Alle strømbruddene vi hadde på onsdag skyldtes trefall, etter sterk vind. Det kan skje på nyttårsaften også, sier informasjonskonsulent i Trønderenergi, Tore Wuttudal.

Alle som mistet strømmen på onsdag har fått den tilbake i løpet av natten, opplyser Wuttudal. Nå gjør han seg klar for nok en vindfull dag i Trøndelag. For det er sendt ut OBS-varsel for både Nord og Sør-Trøndelag for onsdag og torsdag. Det er ventet liten til full storm i fjellet og lokale vindkast på 25–30 m/s i lavlandet, ifølge yr.no.

– Vi følger med på været og værprognosene for kvelden, sier Wuttudal.

Trefall på linjene

Tore Wuttudal

Informasjonskonsulent i Trønderenergi, Tore Wuttudal.

Foto: Geir Wennberg / NRK

Strømbruddene på onsdag rammet først deler av på Øysand, Hommelvik, Jonsvatnet og Hundhammeren. De fleste hadde fått tilbake strømmen da 757 husstander på Byneset ble rammet ved 22.30-tiden. Det siste strømbruddet gjorde husstander fra Rye til Leinstrand i Trondheim strømløse. Årsaken var trefall etter kraftig vind.

Ødela høyspentpåle

Sterke vindkast med storm styrke har satt sitt preg på Trøndelag på flere måter onsdag. Sju fly ikke kunne lande på Værnes.

Strømbruddene tidligere onsdag kveld skyldtes trefall på strømlinjene. Rundt klokken 20.45 var et mindre område rundt Buvik i Skaun kommune strømløst.

– I de fleste tilfeller kom strømmen tilbake da trærne ble fjernet. I Buvik-området rev treet av to tråder og brakk av en høyspentpåle, forklarer Wuttudal.

Reparasjonene skal gjøres i dagslys torsdag.