Vil redde liv med trafikksikker julepynt

En trafikkskole i Orkanger har tatt begrepet julepynt til et nytt nivå. Ved å dekorere et tre med gratis reflekser, håper de å kunne bidra til å redde liv.

refleksjuletre

Alle som vil ha en refleks kan forsyne seg av treet utenfor trafikkskolen i Orkanger.

Foto: Kim Nilsen

refleksskilt

Lokale forretninger i Orkanger har sponset trafikkskolen med reflekser.

Foto: Privat

– Responsen har vært enorm, sier kundekonsulent i trafikkskolen Førerkort.nu, Kim Nilsen, til NRK.

Trafikksikker julepynt

De ansatte ved trafikkskolen satte seg ned før jul og diskuterte hva de kunne bidra med for å øke trafikksikkerheten i mørketida.

– Mange er flinke til å gi barna og hundene sine reflekser, men de har en tendens til å glemme seg selv. Derfor vil vi bevisstgjøre bruken av refleks og holdingene til det, sier han.

Ifølge Nilsen er det 80 ganger større sjanse for å bli påkjørt hvis man ikke bruker refleks. Dermed kom ideen om å sette opp et tre og pynte det med gratis og sikker julepynt.

Kim nilsen

Det var trafikklærer og medeier i skolen, John Michael Strøm, som kom opp med ideen om treet.

Foto: Privat

– Det er kanskje en litt utradisjonell måte å gjøre det på, men det skaper blest, og det har vist seg at mange synes dette er et flott tiltak, sier han.

Juletreet ble satt opp den siste fredagen i november. Lokale forretninger og bedrifter i Orkanger ville bidra og ga gratis reflekser til trafikkskolen, slik at folk fritt kan forsyne seg.

– Jeg har hengt opp nye hver eneste dag, og nesten 500 reflekser er allerede brukt opp, så nå må vi skaffe flere, sier Nilsen.

Enorm respons fra lokalbefolkningen

Trafikkskolens tiltak har skapt stor oppmerksomhet blant lokalbefolkningen og på sosiale medier.

– Jeg blir stoppa på gata, folk skriver meldinger til oss på Facebook og trafikkskolen har blitt veldig synlig, sier han.

Også i lokalavisa har det kommet innlegg fra folk som er positive til treet.

– Det var en anonym person som kalte seg ivrig refleksbruker. Han skrev hvor mye han satte pris på det vakre treet og de gratis refleksene, sier Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

facebook

En anonym person sendte en hyggelig beskjed til trafikkskolen i lokalavisa.

Foto: Privat

Nilsen forteller at tiltaket kommer til å bli en tradisjon fremover.

– Siden så mange er positive til dette, kommer vi til å fortsette. Hvis vi kan bidra til å redde liv, så gjør vi gjerne det. Det er vinn-vinn for alle, sier han.