Favorittene innfridde og tok gull

Landslagsløperne Olav Lundanes og Mari Fasting var best under helgas norgesmesterskap i orientering i Steinkjer.

Mari Fasting Olav Lundanes

Mari Fasting og Olav Lundanes vant helgas NM-øvelser i orientering.

Foto: Scanpix

De to landslagsløperne sikret seieren både under lørdagens norgescupfinale i sprint og under ultralang distanse på søndag.

Lørdag vant verdensmester Olav Lundanes 17 sekunder foran andremann, Øystein Kvaal Østerbø. Magne Dæhli tok tredjeplassen.

Fornøyde vinnere

– Det var en ganske grei sprint, men jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle løpe ned til 12. post. Trappen ned fra broen virket litt «skummel», men det var helt uproblematisk, sier Lundanes til orientering.no.

Mari Fasting ble sprintmester lørdag foran hjemmehåpet Gøril Rønning Sund.

– Det er lenge siden jeg har konkurrert, derfor gikk det litt tungt, men jeg bestemte meg for å holde roen og konsentrere meg om å være på forskudd i orienteringen, sier hun om gårsdagens gjennomføring.

Suveren seier

Også søndag innfridde de to favorittene på ultralang distanse. Dette er Lundanes sin spesialgren, og han vant til slutt med god margin, over fem minutter før andremann, Hans Gunnar Omdal.

Kvinnenes løp ble heller jevnere, men Fasting tok seieren halvminuttet foran veteran Hanne Sandstad.

Ultralang distanse, som er på 24 kilometer for herrene og 16, 5 kilometer for damene, ble gjennomført på Midterfjellet i Nord-Trøndelag, noen kilometer nord for Steinkjer.

– Positive tilbakemeldinger

Arrangørene er også godt fornøyd med norgesmesterskapet.

– Alt har gått etter planen, og tilbakemeldingene fra deltagere og frammøtte har vært utelukkende positive, sier Gunhild Kvistad, leder i Steinkjer orienteringsklubb, til NRK.no.

Medaljevinnere ultralang distanse

Olav Lundanes på toppen av pallen etter søndagens gjennomføring av ultralang distanse.

Foto: Trond Svanøe-Hafstad