NRK Meny
Normal

Vasket soverom med klorin

Den siktede 49-åringen fra Steinkjer vaska bort alle spor etter angivelig mishandling av 42 år gammel kvinne.

Hovretten i Sundsvall

Den 49 år gamle steinkjermannen på vei inn til ankesaken i Østersund.

Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

Den 49 år gamle Steinkjermannen som er sikta for å ha mishandla ei kvinne i underlivet, har vaska bort alle spor etter den skadde kvinnen.

I følge Trønder-Avisa har politiet lite håp om å finne tekniske bevis som knytter ham til mishandlinga.

Klorin og hageslange

Den 49 år gamle mannen, som har sittet i varetekt sia fredag, har gjort en effektiv rengjøringsjobb på soverommet.

Til politiet har han forklart at han rundvaska med klorin og kokende vann.

Han har dessuten innrømmet å ha spylt soverommet med en hageslange.

Brente klær

Kvinnen skal være operert flere ganger på grunn av omfattende skader i underlivet, men sjøl har hun sagt til politiet at skadene skyldes et uhell.

Også den siktede mannen nekter for mishandlinga. Han sier at han rengjorde soverommet så grundig fordi han frykta smittefaren på grunn av komplikasjoner kvinnen fikk etter sjukehusbehandlinga.

– Han sier at han til og med brente klær som tilhørte henne, forteller etterforskingsleder Leif Gundersen til Trønder-Avisa.

Politiet ble tipset om kvinnens skader av helsearbeidere som behandlet underlivsskadene kvinnen hadde fått i underlivet.

Mangler tekniske bevis

Dermed kan politiet få en tøff jobb med å finne bevis som knytter den 49 år gamle mannen til underlivsmishandling denne gangen, noe han to ganger tidligere er dømt for.

I én av sakene ble 49-åringen dømt for grov mishandling av en Malvik-kvinne i Östersund. Kvinnen døde av medikament-forgiftning, uten at mannen ble dømt for drapet.

Den svenske statsadvokaten har anket frifinnelsen for drap. Dommen i ankesaken er ventet denne uka.

Frykter nye overgrep

I etterforskningen av dette siste mulige overgrepet har politiet fått bekreftet at 49-åringen har invitert ytterligere en kvinne hjem til seg.

– Vi frykter dette er starten på en ny mishandling. 49-åringen har et modus som er helt spesielt i Norge, og derfor frykter vi han skal forgripe seg på ny, sa politiadvokat Theo Dretvik til NRK i forrige uke.

Mannen er tidligere dømt to ganger for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Han har nylig fått et forelegg for et lignende, men mindre alvorlig tilfelle.