Vasket mulig åsted før politiet kom

Leiligheten hvor en 57 år gammel mann ble funnet hardt skadd i Trondheim mandag, ble vasket før politiets teknikere kom til stedet.

Politi jobber utenfor hjemmet til en livstruende skadd mann

Politiet sperret av området rundt boligen der mannen ble funnet hardt skadd mandag kveld.

Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Mannen ble funnet i 18-tiden mandag. Han hadde alvorlige hodeskader og det politiet omtalte som betydelige skader på andre deler av kroppen.

Mannen ble sendt til St. Olavs Hospital, men livet sto ikke til å redde.

Avventer rapport

Tirsdag kveld døde mannen av skadene, og politiet avventer nå obduksjonen av 57-åringen.

– Mannen skal obduseres i dag og vi avventer den foreløpige rapporten fra denne undersøkelsen før vi kan si noe mer om hva vi står overfor, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Etterforskerne holder alle muligheter åpne for hva som kan ha tilstøtt mannen. Momyr sier det er teoretisk mulig at skadene kan ha blitt påført på grunn av et uhell eller et illebefinnende, så vel som noe annet.

Vasket leiligheten

Anders Sunde-Eidem

Anders Sunde-Eidem leder etterforskningen av dødsfallet i Trondheim.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Onsdag opplyste politiet at rengjøringspersonalet trodde mannen hadde vært utsatt for en ulykke da de fant han hardt skadd mandag.

– Deres vurdering var at det var en ulykke, og det ble foretatt rengjøring i leiligheten. Det kan gjøre de tekniske undersøkelsene vanskeligere, men likevel kan vi få de svarene vi trenger for å komme til en konklusjon. Kriminalteknikerne har utstyr som vil avdekke blod i leiligheter som er vasket, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem til NRK.

Mannen bodde i en leilighet ved Kong Carl Johans arbeidsstiftelse, og ledelsen er lei seg for det som har skjedd.

– Det er fælt å tenke på at dette har skjedd i huset, og både beboere og ansatte er svært berørt. Det er samtidig uheldig at leiligheten ble vasket, men de tenkte ikke det var en politisak. De trodde han hadde ramlet og slått seg, sier daglig leder Kirsten Mehlum.

Avhørte vitner

Tirsdag ble flere vitner avhørt og overvåkingsvideoer fra området ble gjennomgått, men uten at noe pekte ut for noen spesiell retning for politiet.

Onsdag ville også ettersøkningshund bli satt inn i arbeidet rundt boligen.