NRK Meny
Normal

Vaskesjau etter E.coli

Hommelvik barnehage ble idag grundig vasket etter at et søskenpar er blitt smittet av E.coli-bakterien.

Leker vaskes i Hommelvik barnehage, etter E.coli-smitte
Foto: Erland Knutsen / NRK

Det var rundvask i Hommelvik barnehage tirsdag formiddag.

Årsaken er at et søskenpar som går i barnehagen er smittet av E.Coli-bakterien.

Begge får behandling ved St. Olavs Hospital.

For barnehagens del ble det en litt annen dag i dag for de 60 barna som går i barnehagen. Ungene ble sendt ut, mens barnehagen ble rengjort fra golv til tak.

- Det er litt unntakstilstand i dag, all lek foregår ute og det er fullt fokus på hygiene både inne og ute, sier styrer Trond Ove Sandvik.

Les også: Stabilt for E.coli smittede søsken

Lego i oppvaskmaskina

Hommelvik barnehage
Foto: Erland Knutsen / NRK

For innendørs i barnehagen har det vært full rundvask av både møbler og inventar. Legoklosser, duplo og andre leker ble puttet i oppvaskmaskina på barnehagens kjøkken, sånn i alle tilfelle.

- Her bli alt gjennomgått i minste detalj, sier Sandvik.

Men også utendørs tar man ingen sjanser. Barna har ikke fått lov til leke med lekeapparatene, men det har vært nok av andre ting å ta seg til ute i sola.

- Barna ser jo at det er ting som skjer rundt her, men de får svar på de spørsmål de stiller, sier Sandvik.

Tenker på barna og familien

Hommelvik barnehage
Foto: Erland Knutsen / NRK

Bestyreren fikk beskjed i helga om at et søskenpar som går i barnehagen er smittet av E.coli-bakterien. Tilstanden hos begge er stabil.

- Vi tenker selvfølgelig på barna som er berørt og håper det går bra med dem, men ellers så må vi prøve å komme tilbake til normalen her i barnehagen, sier Sandvik.

Kommunelegen og Mattilsynet har vært på besøk i barnehagen og svart på spørsmål fra foreldre. Flere barn vil bli sjekket for smitte, men det er ingen indikasjoner på at smittekilden kommer fra barnehagen.

- Vi er trygge på at det ikke er noen smittekilde herfra, men vil ha mye fokus på hygiene framover til man eventuelt får vite hva prøvene viser, sier Sandvik.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.