NRK Meny
Normal

Vaskesjau etter E.coli

Hommelvik barnehage ble idag grundig vasket etter at et søskenpar er blitt smittet av E.coli-bakterien.

Leker vaskes i Hommelvik barnehage, etter E.coli-smitte
Foto: Erland Knutsen / NRK

Det var rundvask i Hommelvik barnehage tirsdag formiddag.

Årsaken er at et søskenpar som går i barnehagen er smittet av E.Coli-bakterien.

Begge får behandling ved St. Olavs Hospital.

For barnehagens del ble det en litt annen dag i dag for de 60 barna som går i barnehagen. Ungene ble sendt ut, mens barnehagen ble rengjort fra golv til tak.

- Det er litt unntakstilstand i dag, all lek foregår ute og det er fullt fokus på hygiene både inne og ute, sier styrer Trond Ove Sandvik.

Les også: Stabilt for E.coli smittede søsken

Lego i oppvaskmaskina

Hommelvik barnehage
Foto: Erland Knutsen / NRK

For innendørs i barnehagen har det vært full rundvask av både møbler og inventar. Legoklosser, duplo og andre leker ble puttet i oppvaskmaskina på barnehagens kjøkken, sånn i alle tilfelle.

- Her bli alt gjennomgått i minste detalj, sier Sandvik.

Men også utendørs tar man ingen sjanser. Barna har ikke fått lov til leke med lekeapparatene, men det har vært nok av andre ting å ta seg til ute i sola.

- Barna ser jo at det er ting som skjer rundt her, men de får svar på de spørsmål de stiller, sier Sandvik.

Tenker på barna og familien

Hommelvik barnehage
Foto: Erland Knutsen / NRK

Bestyreren fikk beskjed i helga om at et søskenpar som går i barnehagen er smittet av E.coli-bakterien. Tilstanden hos begge er stabil.

- Vi tenker selvfølgelig på barna som er berørt og håper det går bra med dem, men ellers så må vi prøve å komme tilbake til normalen her i barnehagen, sier Sandvik.

Kommunelegen og Mattilsynet har vært på besøk i barnehagen og svart på spørsmål fra foreldre. Flere barn vil bli sjekket for smitte, men det er ingen indikasjoner på at smittekilden kommer fra barnehagen.

- Vi er trygge på at det ikke er noen smittekilde herfra, men vil ha mye fokus på hygiene framover til man eventuelt får vite hva prøvene viser, sier Sandvik.