NRK Meny
Normal

Vaskedag før revygjestene kommer

Jan Fredrik og Åse Johanne Skage støvsuger og tørker støv i hele huset. For i helga skal revygjester bo på soverommene deres.

Vaskedag før revygjestene kommer
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Det er den tredje gangen de låner ut rommene sine, for at revystjerner og publikummere skal få bo komfortabelt under Norsk revyfestival på Høylandet. Men før de kan ta imot gjestene, må alt støv tas knekken på. Jan Fredrik har ikke så veldig mye imot å ta rundvasken, men synes at det tar fryktelig lang tid å tørke støv av hyllene med alle legoborgene. 

Selv flytter de ned til gjesterommet. Men det er ikke så farlig. Når det er festival i bygda, skal man jo ikke sitte inne uansett.

Tre eller fire gjester?

På Jan Fredriks rom kommer det en meget revyinteressert dame, og på mamma Åse Johanne sitt rom kommer det et par. Men det er usikkert om det ikke blir tre som skal ha plass på det rommet. Damen er nemlig høygravid, og hadde termin den 1. juli. Uansett om det blir med baby i vogn, eller baby i magen, så har hu fortalt at hu skal på scenen!

Det er flere hållinger som gjør som Åse Johanne, og åpner hjemmet sitt for tilreisende. 15 familier leier ut et rom, eller hele huset mens festivalen pågår.