NRK Meny
Normal

Må møte i retten etter Leinstrand-påkjørsel

En 44 år gammel mann fra Polen må mandag møte i Sør- Trøndelag tingrett etter at han kjørte på en mann og stakk fra stedet. Mannen døde av skadene.

Dødsulykke Leinstrand

En 68 år gammel mann ble funnet død ved veien på Leinstrand i slutten av oktober 2013. Mandag starter rettssaken mot mannen som kjørte bilen.

Foto: Henrik Sundgård

Det var i oktober 2013 at 44-åringen kjørte på en 68-år gammel fotgjenger ved Leinstrand. Mannen ble funnet død på et jorde like ved.

Polakken er tiltalt for uaktsom kjøring med falskt førerkort og for ikke ha varslet politiet om ulykken.

– Det er helheten i det at påtalemyndigheten mener tiltalte kjørte på personen og at han omkom som følge av skadene. Deretter varslet han ikke politiet og kjørte videre uten å foreta seg noe, sier Sigbjørn Oldren som er aktor i saken.

Det er de viktigste punktene i tiltalen. 44-åringen erkjenner ikke straffskyld.

Sier han sjekket

Han har forklart at han ble blendet av en møtende bil da kollisjonen med den 68-år gamle fotgjengeren skjedde. Han skal ha stanset bilen ca. 30 meter etter sammenstøtet og sjekket området rundt bilen, og ifølge forsvareren kjørte han videre da han ikke så noe.

Politiet sier denne saken skiller seg ut blant alle rettssakene etter brudd på veitrafikkloven.

– Saker som omhandler veitrafikkloven er veldig vanlige. Det er mindre vanlig at folk omkommer som følge av påkjørsler i trafikken og det er relativt uvanlig at det skjer på en sånn måte at vedkommende ikke varsler politiet når noe slikt ha skjedd, forklarer Sigbjørn Oldren til NRK.