Hopp til innhold

Vannlekkasje i Levanger

Oppsummert

Et brudd i en vannledning fører til at flere innbygger er uten vann.

 • Folk på Nesset har fått vannet tilbake

  Levanger kommune finner fortsatt ikke bruddet i vannledningen som fører til problemer med vannforsyningen til folk lørdag. De som bor på Nesset har fått vannet tilbake, men med varierende trykk. Deler av Levanger sentrum nord for sykehuset, deler av Bruborg, Ankholm og Ulve er uten vann nå.

 • Levanger finner ikke vannlekkasje

  Kommunen jobber fortsatt med å finne lekkasjen som gjør at flere i Levanger fortsatt er uten vann. Bruddet er trolig et sted på Nesset. Der bor det mye folk og det ligger også flere helseinstitusjoner der. De fleste institusjonene har fått vannet tilbake.

  Folk som bor i sentrum vil gradvis få vannet utover ettermiddagen, men kommunen kan ikke si når alle har vann i springen igjen.

  Kommunen har satt ut vanntank ved Bunnpris på Nesset.

 • Levanger sykehus har fått vannet tilbake

  Levanger sykehus har fått vannet tilbake igjen etter en vannlekkasje.

  – Vi fikk melding i 8-tiden om at vi var uten vann. Så i nesten halvannen time har vi vært uten vann. Vi er veldig glade for at Levanger kommune så raskt har greide å gjenopprette vannforsyninga til sykehuset. Det setter vi pris på, sier kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord-Trøndelag, Robert Morberg til NRK.

  Selv om sykehuset har fått vannet tilbake, så jobber kommunen fortsatt med å finne vannlekkasjen.

  – Deler av sentrum er fortsatt uten vann. Det er uklart når abonnentene kan få vannet tilbake, opplyser næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune lørdag formiddag.

  – Vi har ikke tall på hvor mange som er rammet av vannlekkasjen, men det viktigste er at sykehuset har fått tilbake vannet, sier ordfører Anita Sand til NTB.

  Hun forteller videre at de fortsatt jobber med å finne lekkasjen.

  – Det er en fortløpende vurdering på om vi vil sette krisestab, men foreløpig har vi ikke tatt noe beslutning på dette, sier ordføreren.

  Levanger sykehus
  Foto: Tariq Alisubh / NRK
 • Sykehuset i Levanger er uten vanntilførsel etter vannlekasje

  Lørdag morgen er sykehuset i Levanger uten vann, etter en større vannlekkasje i byen.

  Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Berit Røflo overfor NTB.

  Det var Trønder-Avisa som først meldte om vannlekkasjen, som skal berøre beboere i områdene Bamberg og Gjemble.

  – Det vi vet, er at det er en vannlekkasje i Levanger kommune. Vi jobber med å få til en reserveløsning, men det positive er at det ikke er planlagt noe større aktivitet her i dag, sier Røflo.

  Levanger kommune skriver i en SMS til beboere i området, som gikk ut klokken 06.17 lørdag morgen:

  «Det pågår leting etter en større vannlekkasje på ledningsnettet. Hele Bamberg og Gjemble er nå for tiden uten vann. Mannskap er nå ute og leter. Usikkert når vannet vil komme tilbake. Vanntanker vil bli utkjørt hvis utbedringen tar lang tid». (NTB)