NRK Meny
Normal

Våknet med spyende mann i stua

Natt til 17. mai ble relativt rolig, men likevel var det som vanlig noen som gikk på en smell på en av årets største festdager.

Festningen 16.mai

Røde kors og flere frivillige organisasjoner var til stede på Festningen natt til 17. mai.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Natt til 17. mai er en festdag for både russen og andre, og vanligvis går det litt over styr for enkelte. I år er intet unntak, selv om politiet forteller at natten har forløpt uten alvorlige hendelser.

– Det har gått rolig for seg, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie til NRK.

Hundrevis av russ var samlet på Festingen, og flere frivillige organisasjoner var til stede for å bistå. Dagen derpå får de skryt av operasjonsleder Ebbe Kimo.

– Det var mye folk på Festningen, men det oppsto ingen alvorlige ting. Røde Kors, Natteravnene og andre har samarbeidet bra, sier Kimo til Adressa.

Fremmed mann spydde i stua

Noen ubehagelige enkelthendelser oppsto likevel i løpet av natta. En kvinne på Ranheim våknet midt på natta av at noen spydde i huset hennes.

Da hun sjekket fant hun en ukjent mann i stua, som la på sprang. En politipatrulje innhentet en mann de mistenker for forholdet, skriver politiet på Twitter.

En annen kvinne i Holtermannsvegen fikk i dag tidlig ikke åpnet ytterdøra. Den enkle årsaken viste seg å være at en mann i bare trusa lå og sperret foran døra. Mannen fikk hjelp av ambulanse, og ble betegnet på Twitter av politiet som «frossen, utspydd og det som verre er».

Knuste rute

Rundt klokken 05 knuste en ung mann ei rute i en Securitas-bu som står på Festningen, og ble pågrepet av politiet.

I Nord-Trøndelag har det vært noen tilfeller av voldsbruk, blant annet i Levanger, Stjørdal og Rørvik, men ingen av dem har resultert i alvorlige personskader.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.