Hopp til innhold

Jakter fortsatt på bevæpnet raner i Trondheim

En mann truet tre ansatte i en gullsmedforretning i Trondheim med pistol mandag kveld, og fikk med seg varer verdt flere hundre tusen kroner. Tirsdag morgen er raneren fortsatt på frifot.

Stopper alle biler ut fra Trondheim

KONTROLLERTE ALLE KJØRETØY PÅ E6: Politiet jakter en bevæpnet raner i Trondheim, som truet tre ansatte i Gullgalleriet med pistol. Mandag kveld i 1930-tiden stoppet politiet samtlige kjøretøy på vei ut av byen, både i nordgående og sørgående retning.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Klokka 17.49 fikk politiet melding om et væpnet ran i Trondheim sentrum.

– En mann kom inn i Gullgalleriet og truet tre ansatte med en pistol, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Stig Roger Olsen, til NRK, ved 18.15-tiden mandag kveld.

Raneren truet med pistol og ville ha gull og diamanter

De tre ansatte satt mandag kveld i avhør hos politiet.

– Gjerningsmannen skal ifølge de tre ansatte ha snakket gebrokkent engelsk. Han skal ha kommet inn med et våpen og sagt at han ville ha gull og diamanter, sier krimvaktleder ved Trøndelag politidistrikt, Kristian Mørkved, til NRK.

– Men selv om mannen snakket gebrokkent engelsk i butikken, så kan vi ikke utelukke at han snakker norsk. Hvis det er vitner som har tips på norsktalende personer, så er vi også interessert i det, sier Mørkved til NRK ved 23.30-tiden mandag kveld.

Ingen av de ansatte ble fysisk skadd under ranet, men ransmannen fikk med seg varer for store verdier.

– Vi har ikke oversikt over det eksakte beløpet nå i kveld. Men det er snakk om verdier for flere hundre tusen kroner, opplyser innsatsleder Roger Mogstad ved 22.15-tiden mandag kveld.

Ber om hjelp fra potensielle vitner

Mannen skal være rundt 180 cm høy, med mørk jakke, lue og skjerf, mørkeblå boblejakke, og bukse med blå logo på låret. Han skal være lys i huden og snakke engelsk, ifølge politiet.

De ber vitner ringer politiet ved mulige observasjoner av mannen i området ved gullsmedforretningen.

– Det er vanskelig å ha noen teori om hva som skjedde etter at gjerningsmannen forlot gullsmedforretningen – om det var til fots eller om det var en fluktbil involvert. Vi etterforsker saken bredt med uforminsket styrke, sier Mogstad til NRK.

Gullsmed i Trondheim ranet av mann med pistol

TRUET MED PISTOL: En mann skal ha truet tre ansatte med pistol ved Gullgalleriet i Trondheim sentrum mandag ettermiddag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Dekket til ansiktet sitt

– Mannen dekket til ansiktet sitt og han bar også med seg en veske, sier Mogstad.

Det var mandag kveld væpnet politi på stedet utenfor gullsmedforretningen, og i gatene i området rundt.

– Vi driver med etterforskning i stort tempo, med flere spor, sier innsatslederen.

Ukjent person med etthånds våpen, sier politiet.

Stopper samtlige kjøretøy

Ved 1930-tiden stopper og kontrollerer politiet alle biler som kjører ut av Trondheim. De går også ombord på busser i jakten på en bevæpnet raner.

– Det er normal prosedyre at vi sperrer utfartsårene og kontrollerer kjøretøy. Det vi klarer å få gjort den første timen er viktig, Johan Aae ved krimvakta i Trøndelag politidistrikt, til NRK.

Dette gjelder både nordgående og sørgående retning ut av Trondheim, opplyser politiet.

Stopper biler på vei ut av Trondheim

KONTROLLERER ALLE KJØRETØY: Politiet jakter en bevæpnet raner i Trondheim, som mandag truet tre ansatte i Gullgalleriet med pistol. Raneren fikk med seg verdier for flere hundre tusen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Alle patruljer er på saken

– Vi driver både teknisk og taktisk etterforskning, og alle patruljer som er satt opp arbeider nå med dette, sier krimvaktleder Geir Langås ved Sentrum politistasjon i Trondheim, til NRK.

– Hvor farlig er raneren?

– Folk må være forsiktig. Vi ber folk observere og eventuelt ringe til politiet, hvis de observerer mannen, sier Langås.

Ønsker overvåkingsbilder fra folk

Ved 1900-tiden opplyser politiet at de tre ansatte skal inn til politistasjonen, for å avgi sine forklaringer. Politiet sjekker mandag kveld området i nærheten av gullsmedforretningen.

– Vi arbeider nå med å innhente videomateriale fra overvåkingskameraer, og vi ønsker veldig gjerne å komme i kontakt med folk som kan bidra med videomateriale, sier Langås.

– Det spiller ikke noen rolle om videoovervåkingen er satt opp lovlig eller ikke, så lenge det kan hjelpe oss å oppklare saken, påpeker Langås.

Gullsmed i Trondheim ranet av mann med pistol

SNAKKER MED DE ANSATTE: Det er væpnet politi på stedet utenfor gullsmedforretningen, og de driver nå og snakker med de ansatte.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold