NRK Meny
Normal

Væpnet aksjon ved NAV-kontor

Politiet bevæpnet seg etter drapstrusler mot NAV-ansatte i Trondheim tirsdag.

NAV Lerkendal

Politiet satte i gang en større væpnet aksjon her tirsdag ettermiddag.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Politiet i Trondheim valgte å bevæpne seg etter meldinger om drapstrusler mot NAV-kontoret i Anton Grevskotts veg på Lerkendal tirsdag ettermiddag.

Meldingen kom inn klokken 12.39.

– Meldingen kom fra Vestfold politidistrikt. En mann hadde fremsatt trusler om å skyte og drepe Nav-ansatte. Mannens telefon ble sporet til Nav-kontoret på Lerkendal, opplyser operasjonsleder Tor Mauseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Politiet satte i gang en større væpnet aksjon og sendte flere patruljer til stedet.

– Mannen har vært siktet for flere legemsfornærmelser blant annet med kniv, og sammen med annen informasjon om vedkommende fant vi god grunn til å bevæpne oss, sier Mauseth.

Pågrepet på venterommet

20 minutter senere ble mannen pågrepet inn på NAV-kontoret. Da satt han og ventet på time han hadde klokken 13.

– Klokken 13.02 hadde vi kontroll på ham. Han ble pågrepet av både væpnet og sivilt politi. Dette skjedde uten dramatikk, sier Mauseth.

Mannen er i 20-årene. Ingen personer kom til skade under aksjonen.

Reagerte raskt

Det er ikke kjent om mannen framsatte trusler inne på NAV-kontoret. Politiet kan heller ikke opplyse om det er funnet våpen på ham.

– Dette vil den videre etterforskningen avdekke. Mannen skal avhøres så raskt det er formålstjenlig, sier Mauseth.

Han er svært fornøyd med hvordan aksjonen ble gjennomført. Fra politiet fikk henvendelsen fra Vestfold politidistrikt tok det 23 minutter før mannen var pågrepet.

– Vi aksjonerte på bakgrunn av meldingen om at en mann ville skyte og drepe NAV-ansatte. All etterretning som ble gjort i minuttene etterpå tilsa at det var riktig å bevæpne seg. Vi er svært fornøyd med gjennomføringen av aksjonen, sier operasjonslederen til NRK.

– Skremmende

De ansatte ved NAV-kontoret har i ettermiddag fått en orientering om hendelsen.

Leder Harald Solbu sier mange var oppskjørtet.

– Hendelsen virket skremmende på flere av de ansatte. Det var en stund uklart hvilke trusler som var framstilt, og det gikk rykter om både bombetrussel og gisselsituasjon.

Solbu var selv i et møte da han fikk beskjed om hendelsen. Andre ledere ved NAV-kontoret ble orientert og håndterte situasjonen til han kom tilbake.

– Mannen var helt rolig da han satt her og ventet. På møtet i ettermiddag har vi klargjort hva som var den reelle situasjonen. Det var hverken en bombetrussel eller en gisselsituasjon her. Gjennomgangen viser at vi kan bli tydeligere på ansvarsforhold og kommunikasjon, sier Solbu.

Trolig vakthold

I løpet av morgentimene i morgen blir det tatt en avgjørelse om hvorvidt NAV-kontoret skal holde åpent eller ikke.

– Jeg ser ikke for meg at kontoret blir helt åpent. Vakthold utenfor kan kontrollere de som kommer og kan slippe inn én og én, sier NAV-lederen.

Bedriftshelsetjenesten vil bistå ansatte som har behov for det.

Besøkende på kontoret som NAV ikke har navn og nummer til kan ta kontakt med hovedsenteret og be om å bli satt over til NAV-leder på Lerkendal dersom de har behov for det.

NAV-kontor Lerkendal

NAV-kontoret er stengt resten av dagen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.