Hopp til innhold

Michelin-showet skal holdes i Trondheim

Tidligere i år fikk Trondheim sine to første Michelin-stjerner. Neste stjernedryss skal foregå i byen.

En smilende Heidi Bjerkan går av scenen i Århus under utdelingen av Michelin-stjerner

VERTSBY: I 2020 skal Michelin-showet foregå i Trondheim. Bildet er tatt under årets utdeling i Århus. Heidi Bjerkan og Credo fikk Michelin-stjerne og bærekraftspris.

Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix

Restaurantene Fagn og Credo fikk hver sin Michelin-stjerne da verdens mest anerkjente restaurantguide delte ut stjerner i februar.

Torsdag ble det kjent at «Michelin Guide Nordic Countries» skal holdes i Trondheim 17. februar 2020. Det er første gang det skjer i Norge.

Michelin slapp nyheten i Olavshallen klokken 12 torsdag. Det er også der utdelingen skal arrangeres om drøye sju måneder.

– En kulinarisk destinasjon

Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin, mener Trondheim er blitt en viktig kulinarisk destinasjon i Norge og Norden.

– Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Guide Michelin.

Credo-sjef Heidi Bjerkan fikk bærekraftspris i fjor, i tillegg til stjerne i guiden.

– Den representerer det jeg jobber for og det jeg står for, sier hun.

Credo har hatt fulle hus i lang tid, og det har ikke blitt mindre pågang etter stjernen. Bjerkan sier Trondheim som vertsby er utelukkende positivt.

– Det er fint å få oppmerksomhet rundt mat og matkulturen vår.

Heidi Bjerkan på kjøkkenet på Credo

STORT FOR BYEN: Kjøkkensjef og Credo-gründer, Heidi Bjerkan, gleder seg over at Trondheim blir vertsby for stjerneutdelingen.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Kan Trondheim få sin tredje stjerne?

Kjøkkensjef ved Fagn, Jonas Nåvik, er begeistret over at «lille Trondheim» blir vertsby.

– Det er fantastisk for byen og restaurantmiljøet, sier han.

FIKK STJERNE: Ansatte ved Fagn i Trondheim brølte av glede da de fikk Michelin-stjerne i februar – knappe to år etter at restauranten åpnet.

Fagn og Credo er altså på hjemmebane når de får vite om de beholder stjernene sine. Nåvik er ikke nevneverdig nervøs.

– Vi må jobbe på og være oss selv. Fortsetter vi med det, tror jeg nok det går bra.

Jonas Nåvik

NY HVERDAG: Jonas Nåvik, kjøkkensjef og Fagn-gründer, forteller om en annerledes hverdag etter Michelin-stjernen. – Det er gøy. Vi åpner ikke restaurant for å ha tomme stoler, sier han.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Og kanskje får en tredje restaurant i Trondheim, Speilsalen på Britannia, en stjerne i guiden.

Ambisjonene er i alle fall til stede, har kjøkkensjefen sagt til Dagbladet.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) gratulerer Trondheim.

– Jeg heier på alt som kan bidra til bedre mat. Jeg håper den økte oppmerksomheten om Norge som matnasjon bidrar til etablering av små og mellomstore bedrifter, integrering i arbeidslivet og attraktive mattilbud.

Utdelingen i 2020 skal arrangeres av Michelin i samarbeid med Visit Trondheim.