NRK Meny
Normal

Uenighet i LO i Trondheim

Mens lederen mener lønnsoppgjøret er en usolidarisk katastrofe, er flere av medlemmene fornøyde med avtalen.

Tømrer

ILLUSTRASJONSBILDE

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Hos Veidekke jublet de over nyheten de våknet opp til. Det ble ikke streik, og LO-leder Roar Flåthen kunne presentere et lønnsoppgjør han var stolt av.

Steinar Krogstad, avdelingleder for snekker- og tømmermennenes fagforening i Trondheim, forteller at hans medlemmer synes at det var et godt oppgjør, og at de fikk en bra løsning på den viktigste saken, striden om hvordan AFP-avtalen (avtalefestet pensjon) skal være.

- Vi synes at AFPen har det nivået som den har hatt, og at det har blitt korrigert for den forverringen som skjedde gjennom pensjonsforliket, sier Krogstad.

Uenig med LO-lederen i Trondheim

- Dette tror jeg blir et oppgjør som de aller aller fleste kommer til å si ja til, sier Krogstad.

Men LO-leder i Trondheim, Arne Byrkjeflot mener at de har sviktet den fremtide generasjonen, med AFP-avtalen LO sentralt godtok i forhandlingene i natt.

Krogstad er ikke overrasket over Byrkjeflots reaksjoner, men mener at det ikke er den kampen de skal ta nå. Det går på levealdersjustering, altså hvordan pensjonen blir for de som er født etter 1962.

- Dette er grupper vi har mulighet til å forhandle for senere. Det blir flere lønnsoppgjør, og hvis det går galt, så har vi flere stortingsvalg innen den tid. Det skal være en del av kampen fremover. Men for de som skal gå av med pensjon de neste 10-20 åra, har vi nå fått på plass en god avtale.

Tror ikke på nei-kampanjen

Byrkjeflot sier han skal mobilisere til en nei-kampanje før uravstemningen, for å stemme ned forslaget. Det tror ikke Krogstad han får til.

- Han har sterke synspunkter. Noen ganger er vi enige, andre ganger er vi ikke enige. Men jeg tror at den videre debatten vil vise at han ikke har gehør for sine synspunkter i denne saken.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.