Tungt for dreptes mor

Den drepte 7-åringens mor vitnet i dag i rettssaken etter dobbeltdrapet i Overhalla.

Overhalla hus
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det var forståelig nok en vanskelig situasjon for den 25 år gamle kvinna. Tirsdag ba bistandsadvokaten hennes om at den tiltalte ikke skulle være tilstede i rettssalen under hennes vitnemål, fordi det ville medføre en ytterligere belastning for henne.

Dette ønsket ble innvilga av retten, og den tiltalte Bahadir Mirzaolimov var dermed ikke tilstede fra morgenen av.

Gode venninner

Mor til 7-årige Cicilie var god venninne med den drepte Anne Grete Wollum, og Cicilie hadde pleid å overnatte hos Anne Grete.

- Jeg møtte tiltalte flere ganger, men kjente ham ikke. Han var veldig stille. Men i starten oppfatta jeg ham som en koselig kar, og han var snill mot barna, sier hun.

For henne kom giftermålet overraskende.

- Vi tenkte at det kom litt fort, sier hun.

Etter at Anne Grete gifta seg med Mirzaolimov, ble det slutt på overnattingene. Det var fordi Anne Grete hadde fortalt at Mirzaolimov forandra seg etter bryllupet og drakk mye, og mor til Cicilie ville ikke at hun skulle overnatte.

- Var redd ham

Mor til Cicilie ble også involvert i bruddet mellom Anne Grete Vollum og usbekeren.

- Den helga det ble slutt, ringte Anne Grete til samboeren min for å få hjelp, og hun kom til oss, forteller Cicilies mor.

Bakgrunnen var at Mirzaolimov hadde vært på fest, kom hjem og holdt Anne Grete inne i huset og nekta henne å dra. Hun sprang ut til bilen, mens han løp inn i garasjen. 

- Anne Grete følte seg truet av tiltalte og var i ettertid redd ham, forteller den unge kvinna.

Fikk tekstmelding

Rundt en måned før drapet fikk Anne Grete Vollum ei tekstmelding fra Mirzaolimov, hvor han skrev at hun måtte nyte tida hun hadde igjen.

- Han spurte også om han fikk være med på fødselen, og jeg vet at hun svarte nei.

Den helga det grufulle drapet skjedde, skulle mora til Cicilie på sykehuset for å føde, og etter som Mirzaolimov ikke lenger bodde i huset, overnatta Cicilie hos Anne Grete Vollum.