NRK Meny
Normal

Tror på uavhengig domstol

Advokat Abid Raja er glad for at Riksadvokaten nå skal ta den endelige beslutningen i Obiorasaken. Raja er advokat for Obioras familie, og håper at saken nå blir kjørt for en uavhengig domstol.

Abid Q. Raja
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Vi kan ikke godta at Riksadvokaten bare henlegger saken mot sine egne tjenstemenn, uten at offentligheten får fullt innsyn i dette, sier Raja.

Raja regner derfor med at Riksadvokaten vil komme til å tiltale de fire tjenestemennene som var involvert i arrestasjonen av Eugene Obiora.

 Vil ha åpen rettssak

- Det fulle innsyn får vi først når saken eventuelt blir belyst i en åpen rettssal, foran en uavhengig dommer, mener Abid Raja.

Tilleggsetterforskningen som Riksadvokaten ønska i sommer i Obiorasaken, ble i dag avslutta og sendt over til Riksadvokaten.

Leder for etterforskningen, Jan Egil Presthus, i Spesialenheten for politisaker, sier det etter hans oppfatning ikke er kommet fram noe som fjerner tvilen rundt bevisspørsmål i saken.

- Vi har ikke funnet noe i bevisene som endrer på de synspunktene vi hadde i sommer, sier Presthus.

Lang etterforskning

I sommer konkluderte spesialenheten med henleggelse i saken mot de fire polititjenestemennene. Kort tid etter bestemte Riksadvokaten seg for at det skulle gjøres mer etterforskning i Obiorasaken.

Oppmerksomheten rundt Eugene Obioras død har vært stor. Han døde etter en pågripelse ved Østbyen servicesenter for ett år siden.

Selv om Spesialenheten for Politisaker allerede en gang hadde gått grundig gjennom saken og konkludert med at saken skulle henlegges, ville Riksadvokaten altså at flere konkrete forhold i saken skulle etterforskes enda grundigere.

Det er denne tilleggsetterforskningen Spesialenheten for politisaker nå er ferdig med. Og i dag er saken altså sendt over til Riksadvokaten, uten konkret anbefaling om påtale eller ikke.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.