Trondheimsprest vil jage onde ånder

- Jeg vil ikke avvise personer som ber meg om hjelp til å drive ut onde ånder fra hjemmene sine, sier kapellanen.

– Som prest må jeg ta folk på alvor og jeg vil slett ikke stemple det som tull når noen forteller om merkelige eller skremmende opplevelser, sier kapellan Hilde Elisabeth Rosenkrantz i Lademoen kirke i Trondheim, til Adresseavisen.

Søndag preket jeg over skriftstedet som forteller at Jesus drev ut onde ånder, og selv om det ikke er tradisjon for det i vår lutherske kultur, vil jeg ikke avvise personer som ber om hjelp til å få «ro» i huset, sier Rosenkrantz.

Kan fjerne «uro»

Hun er klar over at mange prester får henvendelser fra folk som mener at husene de bor i er hjemsøkt av ånder, gjenferd eller spøkelser.

Dette har ført til at Den norske kirke nå drøfter muligheten for å innføre en egen liturgi som skal fjerne ulike former for «uro» fra beboelseshus.

– Jeg har inntrykk av at mange har kviet seg for å snakke om fenomener som forbindes med ånder og spøkelser. Nå er det imidlertid blitt mer åpenhet om det, og det skyldes nok ikke minst den danske TV-serien «Åndenes hus» og den etterfølgende norske versjonen, hvor det også ble fokusert på et spøkelse i Trondheim, sier Rosenkrantz til avisen,

Har ikke opplevd det selv

At hun selv ikke har opplevd noe overnaturlig, er for henne ikke noe bevis for at slike fenomener ikke eksisterer.

– Vi mennesker er forskjellige, og noen er mer mottakelige enn andre for spesielle syns- eller hørselsinntrykk, sier hun.

(©NTB)