Hopp til innhold

Trøndelag kan bli varmest i landet i dag

Indre Trøndelag ligger an til å få temperaturer over 30 grader i dag, ifølge meteorologene.

Sommer i Trondheim

Disse to jentene tok en dukkert i Korsvika i Trondheim i dag.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Dette kan bli den varmeste dagen på ei god stund i Trøndelag, og det er ikke umulig at fylket blir varmest i landet, sier Anne-Mette Olsen ved Meteorologisk institutt i Bergen til NRK.

bader

Foreløpig er det Åfjord som har vært varmest i Sør-Trøndelag i dag, med 25,1 grader før klokka slo 10.00. I Nord-Trøndelag var det Meråker med 23,1 grader.

Foto: siwainastromoy via Instagram

Sol i Trondheim

Folk i Trondheim kan endelig nyte sol og varme ved sjøen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Åfjord og Meråker varmest så langt

Foreløpig er det Åfjord som har vært varmest i Sør-Trøndelag i dag, med 25,1 grader før klokka slo 10.00. I Nord-Trøndelag var det Meråker med 23,1 grader.

Like etter følger Soknedal med 25 grader i Sør-Trøndelag og Steinkjer med 22,4 grader i Nord-Trøndelag.

– Det er fortsatt tidlig på dagen, så temperaturene vil nok stige en del utover ettermiddagen, sier Olsen ved Meteorologisk institutt.

Kald og våt juni i Trøndelag

Som ellers denne sommeren bør man nyte godværet mens det er her. Ferske tall fra Meteorologisk institutt viser nemlig at juni var både kaldere og våtere enn normalt. Ifølge tallene var det relativt kaldest i Trøndelag.

Den høyeste maksimumstemperaturen som ble målt var 26,6 grader den 22. juni på Overhalla-Skogmo i Nord-Trøndelag.

– På fredag kommer det noen regnbyger igjen og det kan også tordne. Lørdag blir det varmere igjen, men da mest utover ettermiddagen. Søndag starter bra, men da kan det komme regnbyger på kvelden, sier Olsen.

(Artikkelen fortsetter under):

ladestien

Dette bildet fra Ladestien i Trondheim er tatt av Instagram-brukeren Oznob26 og delt med oss i NRK Trøndelag.

Foto: Oznob26 via Instagram

Del dine sommerbilder med oss

Hvordan tilbringer du dagen i varmen? Vi i NRK Trøndelag vil gjerne at du deler bilder med oss. For å dele må du benytte bildetjenesten Instagram og emneknagg (hashtag) #nrktrøndelag. Godkjente bilder havner i en kjempestor fotomontasje på nettsidene våre (klikk her for å se tusenvis av blinkskudd).

Et utvalg vises dessuten på TV i Midtnytt-sendingene klokka 1845. Dersom du ikke er på Instagram kan du selvsagt også sende en mail til trondelag@nrk.no eller laste direkte opp via skjema under.

Ved å bruke emneord #nrktrøndelag godkjenner du at NRK kan publisere bildet i enhver redaksjonell sammenheng på TV og nett og står inne for at de som er avbildet har godkjent bruken.

(Artikkelen fortsetter under):

Laster innhold, vennligst vent..

Flere har allerede delt sine første blinkskudd med oss denne varme torsdagen i juli. Her kan du se et tilfeldig utvalg: