Trekantdrama på Rockheim

Pattie Boyd gir publikum et innblikk i hennes liv sammen med George Harrison og Eric Clapton, i en ny utstilling på Rockheim.

Pattie Boyd

For mange er Pattie Boyd mest kjent for sine ekteskap med George Harrison (1966 – 1974) og Eric Clapton (1979 – 1989).

Foto: Rockheim

Utstillingen George, Eric & Me – a personal collection, er Rockheims første internasjonale utstilling og inneholder 45 bilder tatt av Pattie Boyd, hvorav ti stilles ut for aller første gang. Formidler ved Rockheim, Espen Mindrebø, har jobbet lenge for å få til denne utstillingen.

– Jeg vil ha denne utstillingen fordi musikken til Beatles og Eric Clapton har påvirket norske artister og norsk populærmusikk i veldig stor grad, sier Mindrebø.

Eric Clapton

Pattie Boyd var gift med Eric Clapton fra 1979 til 1989.

Foto: Rockheim

Vanskelig å leve med rockestjerner

For mange er Boyd mest kjent for sine ekteskap med George Harrison og Eric Clapton. Og hun må ha gjort et sterkt inntrykk på dem, da hun har vært direkte inspirasjon til flere kjærlighetssanger. Noen av de mest kjente er Harrisons "Something" og Claptons "Wonderful tonight" og "Layla”.

– Jeg elsker å høre «Wonderful Tonight", den indikerer hverdagen vår, hvordan jeg holdt på å gjøre meg i stand for å gå ut til middag, og at det tok så lang tid at Eric tok gitaren og skrev en sang i mellomtiden. Da jeg kom ned, sa jeg «skal vi gå nå». Men om jeg hører den tilfeldig, skvetter jeg, sier Boyd til NTB.

På Rockheim legger ikke utstillerne stor vekt på "trekantdramaet", men Mindrebø forteller at det er til stede fordi det er en sentral del av historien.

– Det som er veldig fint er at Clapton og Harrison var gode venner før det skjedde og var også det i ettertid. Det er litt spesielt i et trekantdrama, sier Mindrebø.

Boyd forteller at det var vanskelig å leve med rockestjerner.

– Alt dreier seg om dem, og de skjemmes bort av alle. Bare Eric tok fram en sigarett, sto det noen der og tente den for ham uten at han tenkte over det. Det gjør noe med dem, det ødelegger dem, sier hun til NTB.

Åpnet sin egen fotoutstilling med unike bilder på Rockheim.

Åpnet fotoutstilling med unike bilder fra sitt liv med rockestjernene George Harrison og Eric Clapton.

Stiller ut Boyds privatliv

Boyds liv besto av kjærlighet, musikk og kjendiser, og utstillingen består av hennes private bilder, brev, klær og to gitarer.

– Vi har en Fender Stratocaster som er en signaturmodell lagd etter Eric Claptons helt spesielle ønsker for lyd og utforming. Den andre gitaren har Clapton eid og brukt, så den er vi veldig stolt av, sier Mindrebø.

Boyds utstilte bilder viser ikke akkurat et rolig familieliv.

– Det er bilder av Boyds nære venner, blant annet av Jeff Beck og bilsamlinga hans og Ron Wood, gitarist i Rolling Stones, som en gang var hennes kjæreste, sier Mindrebø.

Utstilling Boyd

Utstillingen inneholder 45 bilder tatt av Pattie Boyd.

Foto: Espen Mindrebø / Rockheim