NRK Meny
Normal

Tre menn er siktet i saken

Politiet opplyser at tre menn i 40- og 50-årene er siktet etter at en familiefar ble funnet død i Steinkjer natt til søndag.

Tre siktet etter at en mann i 40-åra ble funnet død.

SE VIDEO: Fungerende stasjonssjef ved Steinkjer politistasjon, Gunnar Solli, og politiadvokat Trude Skogen. Foto: Terje Næss

Søndag klokken 12 innkalte politiet til pressekonferanse i forbindelse med at en mann var funnet død utenfor en leilighet i Steinkjer natt til søndag.

– En livløs mann ble funnet på stedet, og det ble raskt konstatert at han hadde store skader og ble erklært død på stedet av lege, sier fungerende stasjonssjef ved Steinkjer politistasjon, Gunnar Solli.

Solli sier at det var fem personer på stedet, og alle fem ble innbrakt til politistasjonen for å finne ut hva som hadde skjedd.

Mann funnet død i Steinkjer

Krimteknikere gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet.

Foto: Terje Næss

– Omstendighetene gjør at politiet etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall, sier Solli.

Siktet for vold

– Underveis har opplysninger i saken ført til at tre av de fem som ble innbrakt har fått endret sin status fra vitner til siktede.

De tre mennene er siktet etter § 228 første ledd, for vold eller medvirkning til vold mot en annen person.

De to andre personene skal avhøres. Blant de fem personene som ble innbrakt var det både nordmenn og litauere.

– Noen av dem er kjenninger av politiet, sier Solli.

Familiefar

Den avdøde var en gift mann og familiefar i 40-årene bosatt i distriktet, men ikke på adressen for hendelsen. Det var en kvinne som eide leiligheten, og hun var også på stedet da politiet kom.

– Skadeomfanget vil vi av hensynet til den videre etterforskningen ikke uttale oss om. Vi er i en innledende fase av etterforskningen, og det er for tidlig å si noe om hva som har skjedd, sier Solli.

Mannen vil bli sendt til obduksjon for å avklare dødsårsaken. Krimteknikere jobber fortsatt på stedet, og politiet foretar rundspørring i området.

Festbråk

Det var natt til søndag klokken 05.12 at politiet fikk melding om festbråk ved et privathus i Steinkjer sentrum.

Politiet rykket ut til stedet.

Klokken 07.30 opplyste politiet at en person var funnet død, og at fem personer var innbrakt av politiet.