NRK Meny
Normal

Steinkjer-saken ferdig etterforsket

Saken om litaueren som ble funnet død i Steinkjer i oktober i fjor er nå ferdig etterforsket. Siktelsen mot fire nordtrøndere opprettholdes, og det er etterhvert statsadvokaten som skal avgjøre påtalen.

Mann funnet død i Steinkjer

I forrige uke ble det foretatt avsluttende avhør av siktede og vitner, og saken er nå oversendt politiadvokaten i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Foto: Terje Næss

En mann på 41 år og en mann på 51 år ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 44-årig litauer ble funnet livløs utenfor en leilighet i Steinkjer 26. oktober. Mannen døde senere av skadene. En kvinne (53) er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, mens en fjerde mann er siktet for legemsfornærmelse.

I forrige uke ble det foretatt avsluttende avhør av siktede og vitner, og saken er nå oversendt politiadvokat i Nord-Trøndelag politidistrikt, Trude Skogen.

Politiadvokat: Har jobbet tett med politiet

Person funnet død i Steinkjer

Politiet rykket ut etter melding om festbråk og fant mannen livløs på bakken utenfor blokka.

Foto: Terje Næss

Selv om saken nå formelt er oversendt politiadvokaten i Nord-Trøndelag, har politi og påtalemyndighet jobbet tett sammen hele veien.

Skogen sier at hun vil videresende saken til statsadvokaten i løpet av februar.

– Dette er en alvorlig siktelse, og da er det statsadvokaten som avgjør påtalespørsmålet. Jeg kan bare danne meg min oppfatning av saken og gi min innstilling, sier hun.

Tror mannen ble kastet eller dyttet fra verandaen

De fire siktede var på fest i en leilighet i Steinkjer sammen med den avdøde litaueren og hans kone. Politiet rykket ut etter melding om festbråk og fant mannen på bakken utenfor blokka.

Obduksjonsrapporten konkluderte med at mannen hadde kraniebrudd med hjerneblødning, og politiets teori er at litaueren har blitt kastet eller dyttet fra verandaen.

Tre av de siktede har vært varetektsfengslet, men ble løslatt i november fordi det ikke var fare for bevisforspillelse.