NRK Meny
Normal

Trakk pistol mot politiet

Politiet ble trua med en pistollignende gjenstand da de ble tilkalt til en institusjon i Trondheim tirsdag kveld. En ung mann på institusjonen oppførte seg utagerende, men kasta våpenet da politiet bevæpna seg.

Trakk pistol mot politiet

Politiet måtte bevæpne seg da en 17-åring sikta på dem med en pistollignende gjenstand. Mannen hadde på forhånd opptrådt utagerende på institusjonen, der han bor.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Klokka 23.33 tirsdag kveld fikk politiet telefon fra institusjonen på Selsbakk, hvor en utagerende beboer prøvde å slå seg gjennom ei dør med en stein.

– Vi på operasjonssentralen overhørte en del av det som skjedde via telefon, og valgte å sende noen enheter til stedet, sier operasjonsleder hos politiet i Sør-Trøndelag, Bjørn Handegard.

Den første enheten kom fram klokka 2342.

– De ble trua med våpen da de nærma seg huset, og måtte trekke seg tilbake. Da det ble gitt bevæpningsordre, fikk de kontroll på personen, sier Handegard.

Den 17-årige mannen kasta fra seg våpenet, som viste seg å være en softgun. Han ble pågrepet og satt i arrest.

– Det er sjelden at vi blir møtt og trua med våpen. Nå viste det seg å ikke være en pistol, men det er bortimot umulig å skille softgun og pistol når man er i en slik situasjon, sier Handegard, som er glad for at 17-åringen hørte etter og kasta fra seg softgun'en.

Saken blir etterforska utover dagen onsdag.

Barnevernet er kobla inn i saken.