NRK Meny
Normal

Tor Olav Mørseth slutter som sjefredaktør i Adresseavisen

Har vært sjefredaktør i kun to år, går nå over i ny jobb for å hjelpe norsk næringsliv. Nyheten ble mottatt med sjokk av de ansatte.

Kirsti Husby og Tor Olav Mørseth i Adresseavisen

TAR OVER: Kirsti Husby er konstituert sjefredaktør i Adresseavisen. Tor Olav Mørseth varslet i dag at han slutter som sjefredaktør med umiddelbar virkning.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Det har vært et vanskelig valg, men jeg har fått en mulighet som er såpass unik og spennende at jeg bare måtte takke ja til jobben. Derfor slutter jeg nå i Adresseavisen, sier Tor Olav Mørseth (36) til NRK.

Mørseth slutter i jobben som sjefredaktør i Adresseavisen med umiddelbar virkning, etter kun to år i avisen.

– Jeg hadde ikke planlagt å slutte etter så kort tid, så hvis noen er skuffet og lei seg, så skjønner jeg det, sier Mørseth til NRK.

Mørseth tiltrådte stillingen som sjefredaktør i Adresseavisen august 2015. Han tok da over etter Arne Blix.

Skal lede digitalisering av norsk næringsliv

Mørseth starter 1. august i ny jobb som administrerende direktør i «Digitalnorway – Toppindustrisenteret AS». Dette er et nyopprettet initiativ for å digitalisere norsk næringsliv med 15 store norske selskaper som eiere – blant andre Telenor, Statoil, Kongsberggruppen, DNB og Schibsted.

– Jeg har hatt to fantastiske år i Adresseavisen. Jeg har fått være med på mye spennende. Og jeg føler at vi har lyktes med ganske mye – og jeg er stolt over det. Det har vært utrolig flinke folk som har tatt imot meg, og som jeg har jobbet med, sier Mørseth til NRK.

– Situasjonen i mediebransjen er krevende

– Hva er status for Adresseavisen nå, og hvordan ser det ut fremover?

– Jeg mener dette mediehuset aldri har vært bedre rustet for å gå inn i fremtiden. Situasjonen for mediebransjen er krevende. Men jeg synes det er riktig at andre for svare på hva som skjer fremover for Adresseavisen, sier Mørseth.

Mørseth skal jobbe med ulike prosjekter i Adresseavisen og Polaris Media frem mot sommeren. Kirsti Husby (45), nyhetsredaktør og stedfortreder for sjefredaktøren, er konstituert som sjefredaktør. Hun går nå inn i Mørseths ulike funksjoner.

Kjersti Fikse Næss

– Beskjeden ble mottatt med sjokk og stor overraskelse, sier Kjersti Fikse Ness, som er tillitsvalgt for de ansatte i Adresseavisen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Ansatte er lei seg

– Tor Olav Mørseth kom inn som et friskt pust og hadde en del nye ideer og tanker. Vi har lyktes godt med våre journalistiske satsinger de siste to årene. For meg er det viktig å videreføre det som har vært bra, sier konstituert sjefredaktør, Kirsti Husby, til NRK.

– Jeg synes det er veldig synd at han slutter, påpeker Husby.

Tillitsvalgt Kjersti Fikse Ness forteller at de ansatte fikk beskjeden i dag tidlig. Journalistene i avisa ble svært overrasket.

– Beskjeden ble mottatt med sjokk og stor overraskelse. Det var helt stille i rommet og mange alvorstunge fjes. Han er en sjef som har gjort seg veldig positivt bemerket i disse to årene, sier Ness til NRK.

– Han har vært tilstedeværende og tydelig – en populær sjef og som har ledet oss godt, understreker Ness.

Startet journalistkarriere som 14-åring

Mørseth er opprinnelig fra Stjørdal i Nord-Trøndelag. Han har en bachelor i økonomi fra NHH og har i tillegg studert sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen og kinesisk ved Universitetet i Oslo. Han startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad.

Før Mørseth begynte som sjefredaktør i Adresseavisen hadde han en lang tid i Bergens Tidende bak seg, hvor han jobbet seg opp gjennom avisens redaksjonslokaler fra stillingen som journalist i økonomiredaksjonen i 2001.