Her er Adresseavisens nye redaktør

Stjørdalingen Tor Olav Mørseth (34) er i dag ansatt som ny sjefredaktør i Adresseavisen. Han vil tiltre stillingen senest i begynnelsen av august.

Tor Olav Mørseth

Mørseth er opprinnelig fra Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Foto: Kristin Heggdal / NRK

Det melder Polaris Media i ei pressemelding.

– Jeg gleder meg stort til å flytte hjem og ta fatt på oppgaven med å lede landets eldste mediehus inn i fremtiden. Adresseavisens redaksjon har over tid vist at den kan levere godt innhold, og jeg er stolt over å få muligheten til å bygge videre på det, sier Tor Olav Mørseth i pressemeldinga.

Lang tid i Bergens Tidende

Bergens Tidende aviser

Mørseth har lang fartstid i Bergens Tidende.

Foto: Trude Bakke / NRK

Arne Blix annonserte i november at han ønsker å gi seg som sjefredaktør, og deretter startet jakten på etterfølgeren. Mange sterke kandidater skal ha vært aktuelle for stillingen, men etter et styremøte i Adresseavisen AS i dag bestemte de seg for Mørseth.

Mørseth er opprinnelig fra Stjørdal i Nord-Trøndelag. Han har en bachelor i økonomi fra NHH og har i tillegg studert sammenlignende politikk ved UiB og kinesisk ved UiO. Han startet sin journalistiske karriere som 14-åring i Stjørdalens Blad.

Han har lang tid i Bergens Tidende bak seg, og har jobbet seg opp gjennom avisens redaksjonslokaler fra stilling som journalist i økonomiredaksjonen i 2001. Han har også vikariert som utgavesjef og vært leder for kultur- og nyhetsavdelingen. Han er i dag nyhetsredaktør og produktdirektør.

Han har også hatt ansvaret for innovasjon og produktutvikling, samt budsjettansvar for alle avdelingene.

– Mediebransjen står midt oppe i endringer som skjer i et høyt tempo. Det er krevende for alle oss som jobber der, men heldigvis er god journalistikk kjernen også i en digital medieverden. Med det gode utgangspunktet Adressa har, er jeg overbevist om at vi vil lykkes også i årene fremover, sier den nye sjefredaktøren.

SE INTERVJU MED MØRSETH I MIDTNYTT (Artikkelen fortsetter under):

Tor Olav Mørseth tar over etter Arne Blix og får ansvaret for å ta mediehuset inn i en stadig mer digital fremtid. 34 åringen kommer fra Stjørdal og startet sin journalistkarriere i Bladet der, nå skal han håndtere opplagsfall, annonsesvikt og flytteprosess for den 248 år gamle Trondheimsavisa.

Se intervju med Tor Olav Mørseth i Midtnytt.

– God kunnskap om det nye digitale markedet

Per Axel Koch

Styreleder i Adresseavisen, Per Axel Koch, karakteriserer Mørseth som en svært dyktig redaktør.

Foto: Grønning,Torbjørn / SCANPIX

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Tor Olav Mørseth som en svært dyktig redaktør, som til tross for sin unge alder har betydelig erfaring.

– Han har hatt viktige lederstillinger og har svært god kunnskap om det nye digitale mediemarkedet. Jeg har stor tro på at Tor Olav med sin redaksjonelle kompetanse og digitale forståelse vil bidra til at mediehuset Adresseavisen får en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Koch.