NRK Meny

Tollvesenet: – Markedet har endret seg

Tollvesenet har gjort flere store beslag av dopingmidler på vei inn til Trøndelag i 2014. De mener det har en sammenheng med «Operasjon Gilde» og at det lages mindre dop i regionen.

Dopingbeslag fra Operasjon Gilde

Dette er noe av dopingen politiet beslagla under «Operasjon Gilde». Til sammen skal de ha produsert mer enn tre millioner dopingtabletter.

Foto: Politiet.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Tollvesenet har ikke gjort så store beslag i dopingtabletter på flere år og de tror økningen har sammenheng med at politiet har aksjonert mot dopingmiljøet i Trondheim og omegn.

Sju menn ble dømt for å ha drevet storslagen produksjon av ulovlig muskeldop fra 2005 til 2012 i forbindelse med «Operasjon Gilde».

– Markedet har endret seg i forhold til hvordan det var. Det smugles nok mer inn nå, sier kontorsjef Bjørn Arild Sørli ved Trondheim regiontollsted.

– Lages mindre dop i regionen

Dopingmidler

Politiet beslagla store mengder ulovlig doping under «Operasjon Gilde».

Foto: Politiet.

14 politidistrikter – rundt halvparten av alle i landet – har vært involvert i «Operasjon Gilde» siden politiet begynte å jobbe med saken i Trondheim 1. desember i 2011

– Det er grunn til å tro at det lages mindre dop i regionen etter at politiet fikk rensket opp, fortsetter Sørli.

LES: Dopingsjef levde dobbeltliv
LES: Politiet bevokter dopingrettssaken

Storbeslag på Storlien

Tollvesenet har opplevd en stor økning av antall dopingbeslag i Trøndelag. I 2014 beslagla de nesten 20000 tabletter. I 2013 beslagla de rundt 5500. Det er en økning Tollvesenet ikke liker.

– Vi hadde et beslag på 11000 tabletter. I tillegg så tok vi 4000 milliliter i ampuller i et annet beslag. Det utgjør en stor del av det vi har tatt, sier Sørli.

Det store beslaget ble gjort på Storlien i Sverige. Avsenderen hadde sendt det med post dit og forsøkte å smugle det over grensen derfra, forteller Sørli.

LES: Dopingen var verdt 100 millioner kroner

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?