Hopp til innhold

Tidenes strengeste dopingstraff for hovedmennene etter «Operasjon Gilde»

I dag ble dommen etter ankesaken etter Operasjon Gilde offentlig kjent. Alle de fire Trondheims-mennene er dømt til lange fengselsstraffer.

Dopingbeslag fra Operasjon Gilde

Dette er noe av dopingen politiet beslagla under «Operasjon Gilde». Til sammen skal de ha produsert mer enn tre millioner dopingtabletter.

Foto: Politiet.

Frostating lagmannsrett avgjorde i dag ankesaken etter Operasjon Gilde. Der ble fem trondhjemmere dømt til norgeshistoriens strengeste dopingstraff.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Det var i mai i fjor at sju menn ble dømt i Sør-Trøndelag tingrett for å ha drevet en omfattende produksjon av ulovlig muskeldop fra 2005 til 2012 i Trondheim.

Fem av de sju domfelte i saken anket dommene fra tingretten.

I høst har Frostating lagmannsrett behandlet ankene over mange uker. I dag ble dommen offentlig kjent.

  • Mann fra Trondheim (40 år) som ble utpekt som hovedmann er dømt til seks år og seks måneder i fengsel. Mannen må i tillegg betale 2,7 millioner kroner i inndragning til staten. Det er en reduksjon av straffen med seks måneder
  • Mann (28) fra Trondheim skal ha tatt over dopinggeskjeften fra 40-åringen i 2008. 28-åringen ble i dag dømt til seks år i fengsel, og til å betale tilbake 3,1 millioner kroner. Straffen samsvarer med den han fikk i Tingretten.
  • Mann (27) som skal ha fungert som leder etter 28-åringen ble dømt til fengsel i fem år og ni måneder. 27-åringen må betale tilbake 1,8 millioner kroner til staten. Det er sju måneder lengre straff enn i Tingretten
  • Mannen (45) som gikk under dekknavnet «trykkeren» og hadde dopingfabrikk i garasjen, dømmes til fire år og seks måneders fengsel. Han må i tillegg tåle inndragning av 650 000 kroner. Det er et år lengre straff enn i Tingretten.
  • Mann (36) ble dømt til ett år og seks måneder i fengsel. Ni av måneder av straffen gjøres betinget.

Det er ikke kjent om de domfelte anker.