Normal

Tok ledelsen i Klassequizen

Vuku oppvekstsenter leder Klassequizen i Nord-Trøndelag etter tredje runde. – Det var ganske vanskelige spørsmål, sier Johannes Voll.

Klassequiz Vuku

Sivert Forbord, Julie Bjørken og Johannes Voll fra Vuku oppvekstsenter puster lettet ut etter å ha tatt ledelsen i Klassequizen i Nord-Trøndelag.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Sivert Forbord, Julie Bjørken og Johannes Voll går i hver sin 10. klasse ved Vuku oppvekstsenter, og representerer skolen i tredje runde av Klassequizen 2012.

Og det er et spisset lag Vuku stiller med.

– Vi ble valgt ut fordi vi scoret høyest i en uformell klassequiz, sier Julie, klar til dyst på direkten i P1s morgensending.

Nasjonal finale på NRK1

Klassequizen er NRK P1 sin store kunnskapskonkurranse blant tiendeklassinger over hele landet. 310 skoler deltar, 26 av dem er fra Trøndelag.

Hvert fylke har sine innledende runder. De beste lagene fra de innledende rundene går videre til lokale finaler. Til slutt møtes de lokale vinnerne i nasjonal finale på NRK1 lørdag 11. mai 2013.

Hvert lag består av tre elever som skal svare på spørsmål de velger fra fire kategorier. Disse spenner mellom alt fra forfattere til kunnskap om ulike nasjoner.

Nesten full pott for Vuku

I Klassequizen skal du ikke bare besitte god allmennkunnskap, du skal også takle å svare direkte på radioen, med kun 45 sekunders betenkningstid.

Lagene trekker tre kategorier med fire spørsmål i hver. Maksimal poengsum er altså 12 poeng, og slik gikk det med Vuku oppvekstsenter:

4 poeng i første kategori, «Jord»

4 poeng i andre kategori, «Dom»

3 poeng i tredje kategori, «Ord og tale»

Dette gir 11 poeng, noe som er nok til å ta den foreløpige ledelsen i Nord-Trøndelag og dermed en sjanse til å komme til fylkesfinalen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.