Hopp til innhold

Nervepirrende finale i Klassequizen

Fiskå skole imponerte hele veien i den nasjonale finalen i Klassequizen, men tapte med ett eneste poeng.

Klassequizen 2013

Svein Åmdal, Ove Kristian Jørgensen og Ragnhild Misje tapte den nasjonale finalen i Klassequizen med minst mulig margin. Men de er tross alt de nest smarteste 10. klassingene i Norge.

Foto: NRK

– Det var litt kjipt å komme så nærme, og likevel ikke vinne. Særlig fordi vi svarte feil på noe vi burde svart riktig på. Hadde vi svart riktig ville vi fått samme poengsum som vinnerlaget og dermed fått en runde til. Da kunne vi ha vunnet, sier Ragnhild Misje.

Sammen med Svein Åmdal og Ove Kristian Jørgensen fra Fiskå ungdomsskole i Kristiansand, forsvarte Misje Vest-Agders ære i Klassequizen.

Veldig jevnt

Laget imponerte stort, og var etter de innledende rundene der alle 19 fylker deltok, det laget som hadde flest poeng av alle.

Også Superfinalen, hvor de tre beste lagene startet med blanke ark og null poeng, var svært jevn, men laget fra Vest-Agder måtte til slutt se seg slått av laget fra Sør-Trøndelag.

Ragnhild og klassekameratene fikk 19 av 24 mulige poeng, mens laget fra Sør-Trøndelag fikk 20 av 24 mulige poeng.

Aust-Agder-laget fra Valle skule, med Johan Homme, Eirik Unneland og Gunn Hoftuft, nådde ikke til Superfinalen.

Sure i to timer

– Hvilket spørsmål var det dere irriterte dere over at dere svare feil på?

– Det var et mattespørsmål der vi skulle rangere forskjellige verdier. Vi er egentlig veldig flinke i matte alle tre og har greid det samme en million ganger på skolen.

– Men da vi hadde vært sure i to timer, fant vi ut at vi hadde gjort det rimelig bra, sier Misje.

Egentlig hadde ikke de tre trodd at de skulle nå finalen i det hele tatt.

– Vi hadde tippet at vi ville komme på en 7.–8. plass, og var veldig fornøyde da vi kom til Superfinalen.

– Hvor vanskelige var spørsmålene i den nasjonale finalen?

– De var litt vanskeligere enn i de lokale rundene, men vi hadde forventet helt umulige spørsmål, så det var lettere enn forventet.

Gøy å se produksjonen

Etter at skuffelsen hadde lagt seg for laget fra Kristiansand, dro de tre på restaurant og feiret 2.-plassen. Alle tre synes det har vært gøy å være med på innspillingen i Oslo.

– Det er et kaos, men NRK er en stor institusjon og det er mye som fungerer. Det er kjempegøy å se hvordan ting fungerer, for det er helt annerledes enn på TV.

Laget fikk også sikret seg publikumsplasser til Linn Skåbers siste opptreden i Nytt på Nytt, og fikk sammen med de andre finalelagene en omvisning på NRK Marienlyst.

– Det har absolutt vært kjempegøy å være med på Klassequizen og det er bare for elever å hive seg med og prøve. Går det bra er det kjempegøy, hvis ikke er det ikke så farlig, sier Misje.

Hemmelighold

Innspillingen av programmet foregikk torsdag og fredag, så siden fredag kveld har de tre måttet holde resultatet hemmelig.

– Jeg har fått masse meldinger om hvordan det gikk, og flere spør «kan du ikke fortelle det bare til meg?» Foreldrene våre var også veldig spente, men det var litt gøy å ha en hemmelighet bare vi vet, mens alle er spente på våre vegne, sier Misje.

Nå som alle har kunnet se finalen på TV, forventer hun og lagkameratene en del kommentarer fra venner og kjente.