NRK Meny
Normal

Tilbake på rekordnivå

Flytrafikken i Norge økte med nesten seks prosent i februar sammenlignet med samme måned i 2010.

Fly

Flytrafikken er tilbake på 2008-nivå, et rekordår for Avinor.

Foto: ScanStockPhoto

Totalt reiste over tre millioner passasjerer til og fra norske flyplasser i februar.

Utenlandstrafikken økte med nesten sju prosent, viser ferske tall fra Avinor . Pressesjef Sindre Ånonsen har ingen god forklaring på veksten.

På 2008-nivå

– Vi registrerer en solid økning jevnt over, men har ingen god forklaring på hvorfor vi reiser mer. Nå er vi tilbake på 2008-nivå, som var et rekordår for Avinor, sier Ånonsen til NRK.

Sindre Ånonsen

Pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor.

Foto: Avinor

Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn Gardermoen, hadde en vekst på nesten 8 prosent i forhold til fjoråret. På Trondheim lufthavn Værnes var veksten 5,5 prosent, og det betyr at nær 280.000 passasjerer reiste til og fra flyplassen i Stjørdal.

Økningen på Flesland og Sola var 4 prosent.

Store investeringer

Så langt i år har nesten seks millioner passasjerer reist til og fra norske flyplasser, og det er sju prosent flere enn i samme periode i fjor.

– Den store økningen viser jo bare at nordmenn fortsatt er et reisende folk. Prognosene tyder på fortsatt vekst i flytrafikken de nærmeste årene. Det betyr at Avinor står foran store investeringer både teknologisk, og ikke minst utbygginger av terminaler på flere flyplasser, fortsetter pressesjefen.

Vekst hos de små

Også de mindre flyplassene har trafikken økt den siste tiden. De regionale lufthavnene hadde en vekst på 3,1 prosent, mens veksten ved de aller minste flyplassene lå på 5,3 prosent.

I Trøndelag økte flytrafikken både i Namsos og Rørvik med åtte og fire prosent. På Røros gikk trafikken ned med nesten 16 prosent, viser Avinors statistikk.