250 skolebarn rammet etter bussbrann

Omtrent 250 skolebarn mister skoleskyssen i dag etter at ti busser ble ødelagt i en brann på Kolvereid i Nærøy kommune natt til tirsdag. Politiet har nå startet de tekniske undersøkelsene.

Bussbrann i Kolvereid

Slik ser det ut etter bussbrannen i Kolvereid natt til tirsdag.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Brannen ble meldt til nødetatene i 0315-tida, og det lokale brannvesenet var raskt på stedet. Men det var lite de kunne gjøre for å redde bussene.

Politiet startet tirsdag formiddag undersøkelser på brannstedet, og de benytter seg blant annet av en spesialtrent politihund i arbeidet med å finne årsaken til brannen.

Redusert busstilbud

Ebbe Kimo

Ebbe Kimo er operasjonsleder hos politiet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Trønderbilene eier bussene som brant, og trafikksjef Trond Carlson i Nord-Trøndelag sier det blir et redusert busstilbud i ytre deler av Namdalen etter nattas brann på Kolvereid.

– Vi har ikke helt oversikt ennå, men tilbudet blir amputert. Men vi håper å få kjørt oppover reservebusser fra resten av Nord-Trøndelag i løpet av dagen, sier Carlson til NRK.

Han opplyser at bussene som brant blant annet ble benyttet til å kjøre skolebarn i regionen.

- Vi etterforsker bredt, sier politiet.

- Vi etterforsker bredt, sier politiet.

Fem skoler rammet

Oppvekstsjef Kirsti Fjær i Nærøy kommune sier fem av seks skoler i kommunen er rammet. Bare Foldereid oppvekstsenter er ikke rammet.

– Mange kommer seg verken til eller fra skolen i dag. Vi har sendt sms til alle foreldre, og har bedt om at de ordner privat skydd, sier Kirsti Fjær.

Det er elever ved skolene i Nærøysundet, Nærøy, Kolvereid, Abelvær og Gravvik som mister skoleskyssen tirsdag. Kirsti Fjær opplyser at undervisningen går som vanlig tirsdag.

Vidar Kjesbu

Vidar Kjesbu er administrerende direktør i Trønderbilene.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

– Vi klarer ikke å kjøre alle skolebarna i morgentimene, men håper få hentet barna i ettermiddag. Vi jobber på spreng for å få tak i nok reservebusser, sier administrerende direktør Vidar Kjesbu i Trønderbilene til NRK.

Hørte smell

Politiet meldte om brannen på Twitter like før klokken 03.30 natt til tirsdag. Da hadde de fått inn flere meldinger om brannen.

– Flere folk har hørt smell og en ringte inn og sa han hadde sett flere busser stå i full fyr, sier operasjonslederen.

Da politiet ankom stedet, var samtlige av bussene overtent.

Laster Twitter-innhold

– Vibrerte i veggene

VG har snakket med 57 år gamle Asgeir Eliassen. Han hadde lagt seg til å sove i en hytte i nærheten, da han plutselig hørte et høyt smell.

– Det vibrerte i veggene. Det hørtes ut som det var brutt ut krig, sier han til avisa.

Flere av hyttenaboene opplevde det samme som Eliassen.

– Smellene var mange og kom med omkring ett minutts mellomrom, så vi lurte jo fælt på hva det kunne være. Til slutt slo vi oss til ro med at det var noen dekk som hadde eksplodert, forteller han videre til VG.

Ikke fare for spredning

Kimo opplyser at det ikke var fare for spredning til noen bygg i nærheten.

– Bussene stod tett bortover, så brannen kan ha startet i én og spredd seg, men det blir bare spekulasjoner. Brannårsaken er foreløpig ukjent og vi oppretter sak, sier operasjonslederen.

Laster Twitter-innhold
Bussbrann i Kolvereid

Ti busser ble ødelagt i en brann på Kolvereid i natt.

Foto: Tariq Alisubh/NRK