Tapas av vilt

Tapas er fingermat, opprinnelig fra Spania, som serveres sammen med drikke. Tapas kan være alt og ingenting, men skal alltid smake skikkelig!

Tapas av vilt
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Tapasboller av elg:
250 gram kjøttdeig av elg
3 fedd hvitløk
¼ ts kverna pepper
1 ss hakka oliven
1 ts salt
1 egg
1 dl vann

Blandes og formes som små kjøttboller. Stekes i olje og serveres med tilbehør. (Se lenger ned)
Om ønskelig kan en tilsette andre smaker, f. eks. chili, rosmarin/einebær etc.

Reinsdyrpølse serveres på brød dynket i olivenolje, smurt med Snøfrisk.
Samme tapa men med blåmuggost i stedet for Snøfrisk, f.eks Gangstad edel blå.

Tilbehør er tomater, syltet oliven (assorterte) og fylt pepperfrukt. Olivenolje og salt/sitron hører med, likeså kokte egg.

Her er også ideer til mer tapas .

Tapas av vilt
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK