Hopp til innhold

Tapas av vilt

Tapas er fingermat, opprinnelig fra Spania, som serveres sammen med drikke. Tapas kan være alt og ingenting, men skal alltid smake skikkelig!

Tapas av vilt
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Tapasboller av elg:
250 gram kjøttdeig av elg
3 fedd hvitløk
¼ ts kverna pepper
1 ss hakka oliven
1 ts salt
1 egg
1 dl vann

Blandes og formes som små kjøttboller. Stekes i olje og serveres med tilbehør. (Se lenger ned)
Om ønskelig kan en tilsette andre smaker, f. eks. chili, rosmarin/einebær etc.

Reinsdyrpølse serveres på brød dynket i olivenolje, smurt med Snøfrisk.
Samme tapa men med blåmuggost i stedet for Snøfrisk, f.eks Gangstad edel blå.

Tilbehør er tomater, syltet oliven (assorterte) og fylt pepperfrukt. Olivenolje og salt/sitron hører med, likeså kokte egg.

Her er også ideer til mer tapas .

Tapas av vilt
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK