Suksess for smilefjeskampanje

Mattilsynets har for tida en smilefjes-kampanje for å skjerpe hygienen ved trønderske spisesteder. Bare ett spisested i Trøndelag har til nå ikke fått smilefjes av Mattilsynet.

Smilefjeskampanjen er en suksess
Foto: Brage Stenberg Johnsen / NRK

Kunder som besøker Levanger kro må gå forbi et stort smilefjes før de kommer inn i lokalene. Og de ansatte merker at ting har forandret seg etter at kundene får full innsikt i Mattilsynets sine tilsynsrapporter.

- Det har ikke hengt her så veldig lenge, men likevel har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene, sier kokk Roger Myre.

Så langt en suksess

Fungerende prosjektleder for Mattilsynets smilefjeskampanje har fått positive tilbakemeldinger fra både restaurantbransjen og forbrukerne. Solveig Almaas sier det hele er et forsøk på en økt effektivisering av spisestedenes hygieniske rutiner.

- Så langt ser det ut til at smilefjesprosjektet er utrolig positivt. Virksomheter retter raskere enn før opp svakheter vi finner hos dem, forteller Almaas.

Fokus på de seriøse

Almaas merker en økt skjerping blant spisestedene, og per i dag er det kun et av de inspiserte spisestedene i Trøndelag som ikke har smilefjes. Kantinen på Aker Verdal ble ved første inspeksjon gitt pålegg blant annet om å utbedre temperaturen i salatdisken. Tirsdag kom Mattilsynet på nytt besøk, og denne gangen ble det stort smilefjes. Kjøkkensjef Bente Nonset er ikke i tvil om at smilefjesordningen bør bli permanent i hele landet.

- Jeg tror dette vil være med på å sette fokus på de gode spisestedene. I tillegg kan det være med på å luke ut noen av de mer useriøse aktørene i markedet, sier Nonset.

Om du skulle være i tvil om hvor du skal spise neste gang er det bare å gå inn på Mattilsynets sine hjemmesider og se oversikten over hvilke spisesteder som har fått et stort smilefjes.