NRK Meny
Normal

Studenter stryker med vilje på eksamen

Flere studenter ved NTNU planlegger å stryke til enkelte eksamener for å få bedre tid til å lese på andre.

NTNU

Flere studenter velger å stryke på eksamen for å kjøpe seg bedre tid.

Foto: NTNU

– Det er mange som bevisst velger å konte. Jeg har selv sett studenter ved siden av meg på eksamen som har jobbet og gjort sitt beste, for så helt til slutt å be om å få levere blankt. Det er bare tull at studenter skal behøve å vurdere en slik strategi for å få de resultatene de ønsker, sier tidligere studentpolitiker til Vegard Elde Vefring til studentavisen Under Dusken.

Det var Under Dusken som først omtalte saken.

LES: NTNU mest pop blant politikerne

Kan ta eksamen i august

På sivilingeniørlinjer og medisin på NTNU har studentene mulighet til å konte i august om de stryker på ordinær eksamen.

Henrik Torgersen studerer fysikk og matematikk ved NTNU, og innrømmer at han har strøket med vilje.

– Det er noen ganger slik at eksamener kommer tett opp i hverandre, og det er utvilsomt en god grunn til å ta en taktisk kont. Du trenger jo gjerne et par dager mellom for å hvile og skifte gir, forteller Torgersen til studentavisen.

LES: Mange studenter er ensomme

Ikke noe problem

Knut Veium er seksjonssjef ved NTNUs eksamenskontor. Han er ingen problemer med at studentene planlegger å stryke på enkelte eksamener.

– Begrepet taktisk konting blir ofte oppfattet som noe negativt, men for meg er dette en atferd som er helt legitim. Studentene tilpasser seg regelverket og benytter seg av de mulighetene som universitetet har valgt å gi dem, sier Veium til Under Dusken.

LES: NTNU beste universitet i Norden