Stort jordskred i Storlidalen

Et hus og mange fritidseiendommer ble isolert etter et større jordskred i Storlidalen i Oppdal. Så langt er ingen meldt savnet. Fylkesvei 6514 gjennom dalen ble åpnet igjen ved 18-tida.

Jordraset har sperret veien i Storlidalen, og en bolig skal være isolert. Jordmassene ligger over veien to steder, med omtrent hundre meters mellomrom. (Video: Benth Owesen).

Grunnforholdene i området er såpass usikre at politiet har kalt ut geolog til å undersøke stedet.

– Skredet sperrer hele veien og minst ett hus er isolert i dette området nå, sier operasjonsleder hos politiet, Ebbe Kimo.

Politiet meldte om skredet like etter klokka 14.

Politiet på rasstedet Storlidalen

Politiet stengte av rasområdet, og evakuerte hyttefolk i en periode.

Foto: Benth Owesen

Raset har gått over Fv 6514 ved Landlaupet, ca 8 km inn i Storlidalen, tre mils vei fra Oppdal sentrum.

«Vegen er helt sperret og området sperres for folk da det oppleves som ustabilt. Geolog bestilt for vurdering av tiltak.» skriver politiet på twitter.

Det skal ikke være hus akkurat i området som er rammet av raset. Foreløbig uvisst om folk er tatt av raset, men ingen er så langt meldt savnet.

Fra raset i Storlidalen

Vann og jordmasser stengte veien i noen timer.

Foto: Benth Owesen

Så raset komme

Ole Arnold Sødal har hytte i Storlidalen, ikke langt fra rasstedet. Han hadde pakket sekken, og skulle ut på tur da raset gikk.

– Jeg kikket opp mot fossen, og plutselig var det som om den eksploderte. Massene kom i vanvittig fart og mengde. Det buldret i flere minutter etterpå, forteller Sødal.

Ikke lenge etter kom politiet, og Sødal ble da evakuert fra hyttefeltet sitt. Bak politisperringen avventer han hva som skjer videre. Sødal har ikke sett andre hytteeiere der i dag. Rasområdet ligger cirka 30 km fra Oppdal sentrum.

Elva tar nytt løp

Litt lenger opp i dalen har den flomstore elva laget seg nye løp.

Foto: Ole Arnold Sødal

– Jeg så helikopteret med geologen komme for litt siden, så får vi se hva de finner ut. Det er jo en viss risiko for at det er mer masse som kommer. Elva har iallfall laget seg nye løp lenger opp her, så det er store krefter i sving, sier hytteeier Sødal, som er bosatt på Kyrksæterøra.

Området er undersøkt av en geolog. Vegtrafikksentralen melder ved 18-tida at fylkesvei 6514 gjennom dalen er åpnet for trafikk igjen.