NRK Meny
Normal

Flere sørtrøndere arbeidsledige

Arbeidsledigheten i Sør-Trøndelag økte med ti prosent i april. Både kvinner og menn i alle aldersgrupper rammes, viser ferske tall fra NAV.

NAV kontor i Trondheim

NAV i Sør-Trøndelag melder om flere arbeidsledige i april.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Det er en stor økning, men ser vi på hva vi hadde forventet i løpet av året så er det ikke dramatisk. Fortsatt er det en veldig lav ledighet i Sør-Trøndelag.

4097 sørtrøndere står uten arbeid i april. Det er 2,5% av arbeidsstyrken sier fylkesdirektør i NAV Sør-Trøndelag Bente Wold Wigum. Økningen gjelder for både kvinner og menn innenfor de fleste yrkesgruppene.

For fjerde måned på rad øker ledigheten sammenlignet med samme periode i fjor.

Økningen er størst for de over 50 år og spesielt blant kvinner i aldersgruppen 50–59 år. Her er det en økning på 52 prosent og en tredjedel av denne er blant helsefagarbeidere, pleiemedarbeidere og butikkansatte.

Noen lyspunkter

Det mest gledelige for NAV-direktør Wold Wigum, er at tiltakene for å hjelpe de aller yngste har slått til. De er den eneste aldersgruppen som ikke er berørt.

– NAV har fokus på å unngå at ungdom blir ledige, og det kan være årsaken til at tallene er bedre blant de aller yngste.

Fylkesdirektør i Sør-Trøndelag Bente Wold Wigum

Fylkesdirektør i Sør-Trøndelag Bente Wold Wigum melder om økt arbeidsledighet i Sør-Trøndelag, men veksten er mindre enn i resten av landet.

Foto: NAV

På landsbasis er arbeidsledigheten på 2,7%, mens Sør-Trøndelag er noe under med en ledighet på 2,5%. Ledigheten synker i kommunene Hitra, Bjugn, Røros, Holtålen og Midtre Gauldal, og i Tydal er ledigheten stabil

For fylket for øvrig stiger ledigheten. Roan er kommunen med lavest ledighet med kun en prosent. Høyest ledighet finner vi i Ørland med 3,2 prosent, etterfulgt av Meldal med 3,1 prosent og Klæbu med 3 prosent.

Størst økning er det i Rennebu med 74 prosent etterfulgt av Skaun og Rissa med henholdsvis 63 og 59 prosent.

I Trondheim er 2 561 personer helt uten arbeid i april. Det tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er en økning på åtte prosent, tilsvarende 193 personer fra samme måned i fjor.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal