NRK Meny
Normal

Stjernen skryter av nordtrønderne

Sjefen for Trønderhopp, Hroar Stjernen, skryter av de tre nordtrøndrene som i dag ble tatt ut til verdenscupen i tsjekkiske Harrachov til helga.

Johan Martin Brandt

Johan Martin Brandt jublet for 17. plassen på Lillehammer, og fikk plass på laget til Harrachow.

Foto: Olsen, Geir / Scanpix

Hroar Stjernen, rennleder Granåsen

Hroar Stjernen gleder seg over de nordtrønderske hopperne.

Foto: Tone Iversen / NRK

Den største overraskelsen var at Johan Martin Brandt fra Steinkjer skiklubb ble tatt ut, blant annet på bekostning av Johan Remen Evensen.

– Fantastisk moro

– Dette er fantastisk moro når vi vet hvor mye han har jobbet for å komme dit han er nå, sier Stjernen.

Bare for noen uker siden var ikke Brandt regnet som god nok for det norske B-laget, men i går slo han til med 17. plass under verdenscupen på Lillehammer. Dermed ble det tur til Harrachow.

– Johan Martin har vært seriøs veldig lenge, men har ikke fått full uttelling før nå. I tillegg har jo familien vært gjennom tøffe tider etter det alvorlige fallet til broren Torbjørn for to år siden.

– Det gjorde helgas store opplevelse på Lillehammer enda større, med både Torbjørn og resten av familien til stede, sier en glad Hroar Stjernen til NRK.

Mange verv

Stjernen er i tillegg til sportssjef i Trønderhopp, også nestleder i hoppkomiteen i skiforbundet, samt rennleder for verdenscuprennene i Granåsen i Trondheim.

Anders Bardal

Anders Bardal slo til med andreplass på Lillehammer.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Nå har vi også Anders Bardal tilbake i toppen med andreplassen på Lillehammer. Anders har tatt nye steg under den nye landslagssjefen som han i utgangspunktet var skeptisk til. Det er veldig artig, sier Stjernen.

Nå venter han på at Bardal skal få til to gode hopp i konkurranse. Da kan han gå helt til topps.

– Ja, nå er han lagkaptein på landslaget, og den med mest erfaring. Forhåpentligvis lykkes han til slutt, sier sportssjefen i Trønderhopp.

Fra Grong til Harrachow

I tillegg er grongningen Vegard Haukø Sklett også tatt ut til Harrachow.

– Vegard hadde flere gode hopp på Lillehammer, men lykkes ikke helt i konkurransene. Men han er fortsatt ung og fersk i denne sammenhengen. Derfor tror jeg han snart vil slå til, sier Hroar Stjernen.

Dermed er halve hopplaget til Harrachow fra Nord-Trøndelag.

– Fortjente plassen

Alexander Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl vraket Johan Remen Evensen.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Vi hadde en god diskusjon i trenerteamet søndag hvor vi var enige om at Johan Martin fortjente plassen i rennene i Harrachov. Dette er også et signal til de nest beste at det alltid er muligheter for å få sjansen i verdenscuprenn. Samtidig er det også et varsku til de etablerte verdenscuphopperne at de ikke har friplass i verdenscupen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Johan Remen Evensen og Ole Marius Ingvaldsen var med i både Kuusamo og i Lillehammer i helgen, men blir ikke med til Tsjekkia. Både Evensen og Ingvaldsen vil hoppe på Lillehammer denne uken.

Det ligger i kortene at i hvert fall Remen Evensen blir med til Engelberg hvis han får tingene til å stemme bedre i bakken, men dette avgjøres først i neste uke.

I tillegg til Brandt er Tom Hilde (Asker), Anders Bardal (Steinkjer), Rune Velta (Lommedalen), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll Hosle) og Vegard Haukø Sklett med til Tsjekkia der det er kvalifisering torsdag, individuelt renn fredag og søndag og lagkonkurranse lørdag.