Magnus Moan endte på fjerdeplass i søndagens kombinertrenn i Kuusamo.

Magnus Moan

Trønderen gikk et svært godt langrenn, og avanserte fra 15. plass i hoppbaken.

Dobbelt finsk

Anssi Koivuranta fra Finland vant, 48,6 sekunder foran landsmannen Janne Ryynänen. Japaneren Daito Takahashi kom på tredjeplass. Magnus Moan slo tyskeren Tino Edelmann i en sterk sluttspurt, og kom i mål 1.18,6 bak vinneren.

Petter Tande kom på 18. plass 2.32,4 bak vinneren. Mikko Kokslien kom på 28. plass 4.02 minutter bak, Iver Markengbakken kom på 36. plass 4.45 minutter bak.

Håvard Klemetsen og Jan Schmid kom på henholdsvis 43. og 44. plass, 5.49 og 5.58 minutter bak.

Reddet Norge

Magnus Moans sterke langrenn søndag reddet det som kunne ha blitt en helsvart kombinerthelg. Femte beste langrennstid førte ham 11 plasser opp til fjerdeplass. Det trengte norsk kombinertsport foran rennet på hjemmebane i Granåsen kommende helg.

Lørdag ble Moan bare nummer 25 som nest beste nordmann. Da ble
Petter Tande beste norske med tiendeplass. Søndag var Tande nest
beste nordmann på 18. plass.
- Det ble en rar og ingen god kombinerthelg, men jeg tror det bare er snakk om tid før vi er med igjen. Vi er mer enn gode nok til å havne på pallen, og du skal ikke se bort fra at vi er der allerede i Trondheim kommende helg. Dessverre er vi litt slowstarters, men sesongen er lang, og det er lenge til VM, minnet Moan om.

Det er slett ikke sikkert at det er noe dårlig resonnement. Både Moan og Tande har hatt en egen evne til å prestere bra i mesterskap.

Lettelse

Moan gikk ut 2,54 sekunder bak teten under søndagens ti kilometer. - Jeg leverte et helt greit hopp. Det var litt tunge forhold i bakken i dag også, og det var slett ikke noe makshopp av meg. Totalt sett ble dette bra. Det var godt å få det til. På en måte er jeg ikke overrasket. Jeg har vært i god form en god stund, sa trondheimsgutten.
Heldigvis klarte vi å riste av oss skuffelsen etter lørdag, og i dag fikk vi en fjerdeplass. Det skal vi ta med oss videre, sa Moan, som var 18,3 sekunder fra en plass på pallen.