NRK Meny
Normal

Står vakt for barnas sikkerhet

Foreldre samler seg ved Spongdal barne- og ungdomsskole i Trondheim, for å gjøre skoleveien trygg for barna etter at ei jente ble prøvd lokka inn i en bil tirsdag.

Foreldre står vakt for barna

Flere foreldre har i dag samla seg langs skoleveien for å gjøre den tryggere for barna.

Foto: Kolbjørn Frøseth

Det er Foreldreutvalgsleder Kolbjørn Frøseth som har tatt initiativ til vaktordninga, etter at en 8 år gammel jente skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved naboskolen Nypvang tirsdag.

– Det har vært lett å få med folk på dette, vi ønsker jo alle at barna våre skal ha en trygg skolevei, sier Frøseth til NRK.

Spongdal skole ligger rett ved Nypvang, og Frøseth sier det som skjedde har skapt utrygghet i nærområdet.

Mange bekymra

Ifølge Fau-lederen har flere foreldre tatt kontakt og vært bekymra, etter at den 8 år gamle jenta ble stoppet på sykkel og spurt om hun ville sitte på til skolen tirsdag morgen.

– Det er naturlig for oss å ta i et ekstra tak når det skjer sånne spesiell ting som gjør folk usikre, understreker Frøseth.

Nå har foreldrene fått organisert seg, og har satt opp vaktlister fremover. Det er ikke sikkert hvor lenge de skal holde på, men utover i neste uke er det foreldre som stiller opp, forteller han.

– Vi har vaktliste fredag i tillegg til mandag og tirsdag neste uke i alle fall. Så får vi se hvor lenge vi gjør dette, sier Frøseth.

Vise ansikt

Initiativtakeren understreker at dette ikke er noe borgervern.

– Vi skal hverken etterforske eller skremme, det handler kun om vise ansiktet vårt og på den måten gjøre foreldre og barn litt tryggere, sier Frøseth.

Skolene skal etter planen informere barna om det som skjedde på tirsdag i løpet av dagen i dag. Frøseth er opptatt av å ikke krisemaksimere det som har skjedd, men sier samtidig det er viktig å ta det på alvor.

– Vi vil bare passe på litt ekstra akkurat nå, avslutter han.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n