Stakk av fra politiet – stoppet først i Åre

En ung mann fra Sør-Trøndelag er mistenkt for ruskjøring etter en kjøretur fra Levanger til Åre natt til torsdag. Mannen nektet å stoppe for norsk politi, men varslet selv politiet i Sverige da han gikk tom for diesel i Åre.

Laster kart, vennligst vent...

Den unge mannen kjørte fra Levanger til Åre før han stoppet og varslet politiet.

Politiet i Nord-Trøndelag fikk de første meldingene om bilen like etter klokka 01.00 natt til torsdag. Da ble den uregistrerte bilen uten lys sett i Levanger sentrum.

Kjørte østover

– Litt senere fikk en av våre patruljer øye på bilen i Verdal, og den svingte av fylkesveg 72 og kjørte østover mot Sverige. Patruljebilen ga flere tegn til at sjåføren skulle stoppe, men det gjorde han ikke, forteller operatør Bjørn Haugan hos politiet i Nord-Trøndelag til NRK.

Den uregistrerte bilen varierte farten mellom 70 og 100 km/t langs fylkesveg 72, men nektet å stoppe selv om politiet satte på blålys.

Da han passerte riksgrensa tok svensk politi over saken, som løste seg da bilen kom inn i Åre kommune like etter klokka 03.30.

Ruskjøring

– Da gikk bilen tom for diesel, og den unge mannen ringte selv til politiet fordi han ikke visste hvor han var. Politiet fikk raskt mistanke om ruskjøring, og det ble tatt prøver av mannen som bekreftet dette. Han skal også ha innrømmet rusmisbruk, opplyser Haugan til NRK.

Nå er mannen mistenkt for ruskjøring både i Sverige og i Norge, i tillegg til at bilen skal være stjålet i Levanger.

Foreløpig sitter han fengslet i Østersund, men politiet i Nord-Trøndelag håper å få han tilbake til Norge i løpet av fredag.