Sølvgutt tar to OL til

Sølvgutt Magnus Moan (22) fikk kyss av kjæresten og fastslo med bravur at han tar to OL til.

Magnus Moan gratuleres med et kyss av kjæresten Irene Vollan etter OL sølvet i kombinert sprint.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

– Jeg og Petter (Tande) skal herje i verdenscupen i mange år til, advarte han.

Etter blomsterseremonien strenet sølvvinneren på kombinertsprinten rett mot tribunen der han fikk et fortjent kyss fra kjæresten Ingrid Vollan.

Dager med usikkerhet endte med nok en OL-medalje.

Moan gikk ned for telling med forkjølelse etter bronsen på normaldistansen. En seks dagers penicillinkur ventet. Lagkonkurransen gikk fløyten. Treningsturer måtte droppes.

Deilig

Tross motgangen midtveis i mesterskapet slo han kraftig tilbake.

– Derfor er det ekstra deilig å komme tilbake med sølv. Jeg var i mitt livs form da jeg kom hit til Pragelato, og selv om jeg ikke er i like bra slag i dag er jeg i kjempeform. Jeg klarte nesten å henge med Felix (vinneren Gottwald) i dag, og han gikk fort. Hosten er tilbake, og det er tegn på at jeg ikke er helt i hundre, forklarte Moan.

Han prøvde hele tiden å fokusere på det positive da forkjølelsen tok ham. Der har sølvgutten en av sine styrker, mener han.

– Jeg tenker ikke på at jeg går VM eller OL. For meg var dette som et vanlig skirenn. Jeg tror at jeg vinner på en slik holdning.

Den holdningen får han kanskje bruk for om det blir start i OL 2010 og OL 2014 også.

Ekstremt

Landslagstrener Frode Moen er fornøyd med sine topper. Petter Tande gikk inn til 6. plass som Norges nest beste mann.

– Dette var ekstremt bra av Petter og Magnus. Begge lå flere dager i senga og var skikkelig dårlige. I dag sto begge fram som vinnere. Sølv var godt som gull, mente Moen.

Østerrikes Gottwald stakk unna på den siste runden. Han parkerte Moan elegant, og kampen om gullet var kjørt. Var Moan uoppmerksom da Gottwald stakk?

– Nei, Magnus åpnet knallhardt og slet hele veien. I dag var han godt ned i kjelleren og var sjanseløs på seieren. Han hadde rett og slett ikke krefter da Gottwald stakk, mente landslagstreneren.

God rekke

Hovedpersonen var enig. Det handlet om å komme seg opp den siste bakken uten å sprekke. Han visste at han ville slå tyskeren Georg Hettich i kampen om sølvet.

– Jeg måtte bite tennene sammen og hadde mer enn nok med meg selv i den siste bakken. Felix har vært i veldig bra form her, sa 22-åringen.

Det skilte 5,4 sekunder opp til seierherren. Felix Gottwald fikk et nesten perfekt OL med to gull og ett sølv. Han har medalje fra alle sine seks siste OL-starter. (©NTB)