Sognepresten: – Forbanna blåruss-kødd!

Sognepresten legger seg langflat etter først å ha rast fra seg på Facebook.

Sogneprest Per Kvalvaag raser

Manglende vannstand i Selbusjøen har satt sinnene i kok hos lokalbefolkningen i Selbu. Sogneprest Per Kvalvaag ble så frustrert at han la ut denne statusoppdateringen på Facebook.

Foto: Linda Bjørgan / NRK/Skjermdump

– Jeg ble veldig provosert av måten Kjærvik svarte grunneieren på og da rant det rett og slett over, forklarer sogneprest Per Kvalvaag, til NRK.

Innlegget hvor sognepresten retter sterk kritikk mot informasjonssjefen i Statkraft, Norman Kjærvik, ble publisert på Per Kvalvaag sin personlige Facebook-side den 20. mai i år.

Betent konflikt

Bakgrunnen for den krasse tonen er en langvarige konflikt om tapping av vann fra Selbusjøen. Tidligere i år ble det innført tiltak som skulle sikre å bedre nettopp vannstanden i Selbusjøen, men på tross av dette har vannstanden i år vært rekordlav.

Lokalbefolkningen fortviler, og mener Statkraft tapper for mye vann.

Se Midtnytt saken fra 15. mai her:

Lokalbefolkninga mener det er tappet for mye vann fra Selbusjøen. Saken ble sendt i Midtnytt 15. mai 2014.

Denne saken ble sendt i MidtNytt 15. mai.

Uakseptabelt

Torbjørn Olsen

Leder i Menighetsrådet, Torbjørn Olsen.

Foto: Selbu Menighet

Leder i Menighetsrådet i Selbu, Torbjørn Olsen, har ingen vanskeligheter med å se det problematiske i statusoppdateringen – og legger seg langflat.

– Det er rett og slett bare å beklage slik ordbruk er ikke akseptabelt, sier Olsen til NRK.

Lederen av menighetsrådet sier sognepresten har krav på sin egen mening, men at det her har gått altfor for langt.

– Han har rett til å engasjere seg i nærmiljøet, men tonen som er brukt er ikke ok. I tillegg har Kvalvaag her diskutert person og ikke sak, noe som absolutt ikke er bra, sier Olsen.

– En feilvurdering

Per Kvalvaag

Sogneprest Per Kvalvaag.

Foto: Selbu Menighet

Sogneprest Per Kvalvaag, innrømmer at han gikk for langt.

– Jeg blir veldig lett engasjert og litt kraftig i uttalelsene mine, du kan kalle det en svakhet om du vil. Her gikk jeg altfor langt og jeg ser at det var en stor feil av meg å bli så personlig, sier han.

Kvalvaag forklarer videre at han raskt ble gjort oppmerksom på at han hadde tråkket over streken, og at han da tok affære.

– Jeg slettet innlegget relativt kjapt, understreker sognepresten.

Kvalvaag sier han postet uttalelsene som privatperson.

– Akkurat der og da tenkte jeg ikke på meg selv som sogneprest, men jeg ser jo nå at det blir helt feil. Jeg burde absolutt ha visst bedre, understreker Kvalvaag.

Må beklage

Prost Dagfinn Slungård, bekrefter at han har hatt et møte med sogneprest Kvalvaag i dag, men vil ikke gå i detalj.

– Det er klart dette er uakseptabel ordbruk men jeg vil ikke gå i inn på hva vi snakket om i dag, sier Slungård til NRK.

Prosten er likevel klar på at dette er alvorlig.

– Dette får konsekvenser i form av at folk mister tillit, så sånn sett er det veldig alvorlig. Det er derfor vi har tatt tak i saken og det er viktig at Kvalvaag går ut og beklager offentlig, sier Slungård.

– Legger meg flat

Informasjonssjef i Statkraft, Norman Kjærvik.

Informasjonssjef i Statkraft, Norman Kjærvik ble hengt ut på Facebook.

Kvalvaag sier han allerede har bedt Norman Kjærvik om unnskylding, både personlig og på Facebook, men at det åpenbart ikke har vært nok.

– Jeg ser at den beklagelsen jeg har kommet med ikke har nådd like langt som den første uttalelsen, så derfor kommer det også et innlegg i lokalavisa hvor jeg personlig ber om unnskylding for min egen tåpelighet, sier sognepresten.

Norman Kjærvik ønsker ikke selv å delta i diskusjonen, men skriver i en e-post til NRK i dag at han syns Kvalvaag gikk vel langt i sin personkarakteristikk.

Statkraft har heller ikke svart på NRKs henvendelser i dag.