Slik blir kongeparets signingsjubileum i Trondheim

Kongefamilien besøker byer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, for å markere at det er 25 år siden kongeparet ble signet i Nidarosdomen.

Kong Harald og dronning Sonja signes i Nidarosdomen

Torsdag 23 juni er det nøyaktig 25 år siden kongeparet ble signet i Nidarosdomen.

Foto: Falch, Knut / NTB scanpix

Torsdag 23. juni ankommer kongeparet Trondheim. Vi sender direkte på NRK1 hele dagen, og du kan være med på festen.

Kongeskipet Norge

Kongeskipet ankommer med hele kongefamilien i Trondheim torsdag formiddag.

Foto: Helge Lyngmoe

Trondheim kommune har invitert til folkefest i Ravnkloa sammen med kongefamilien. De ankommer med Kongeskipet klokka 10 på formiddagen. Klokka 11 drar de tilbake til Kongeskipet i bil.

De som vil være til stede i Trondheim er Kong Harald og Dronning Sonja, Kronprinsfamilien og Prinsesse Märtha Louise med familie. Prinsesse Astrid, fru Ferner, og enkemann etter avdøde prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, Erling Lorentzen.

Festgudstjeneste

Kong Olav blir signet av biskop Arne Fjellbu i Nidarosdomen

Kong Olav ble signet i Nidarosdomen av biskop Arne Fjellbu i 1958.

Foto: NTB-arkiv / Scanpix

Det blir direktesendt festgudstjeneste fra Nidarosdomen klokka 12. Det var her Kong Harald og Dronning Sonja ble signet på nøyaktig samme dato for 25 år siden. Kongen fulgte i sin far Kong Olav sine fotspor, og hans bestefar Kong Haakon før det. De ble begge signet i nettopp Nidarosdomen.

Middag på Stiftsgården

Etter gudstjenesten drar hele kongefamilien til Stiftsgården i Trondheim. Klokka 15 vil kongefamilien være vertskap for en storslått middag med 600 inviterte gjester i Stiftsgårdparken. Kongeparet vil være tilgjengelig for foto og hilsener fra folket, i trappa ned mot Munkegata. Middagen varer i halvannen time, og etter dette drar de tilbake til Kongeskipet. Kongeskipet forlater byen og drar ut i Trondheimsfjorden etter klokka 17.

850 barn synger for kongeparet utenfor Stiftsgården i 1991

Her synger 850 barn for kongeparet utenfor stiftsgården i 1991. Nå blir det en ny folkefest utenfor den tradisjonsrike, kongelige boligen.

Foto: Løchen, Per / NTB scanpix