NRK Meny
Normal

Skjøt bjørn - slipper straff

Fem jegere som skulle jakte grevling i Grong skjøt en bjørn. Jegeren som skjøt ble etterforsket, men nå er saken henlagt.

Bjørn skutt i Tømmerås. hos Veterinærinst.
Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Politiet har nå henlagt saken mot en jeger som felte en bjørn i Grong i fjor sommer. Det var natt til 2. juli i fjor at et jaktlag skulle på grevlingjakt. Jaktlaget hadde også tillatelse til å felle jerv, men før natta var over lå en bjørn død i bakken.

Skutt i nødverge

En ung hannbjørn ble skutt mens den jaget en saueflokk på Tømmeråsfjellet. Etterforskninga har vist at jegeren som felte dyret har forklart seg rett, og dermed fulgt viltloven. Leder i Nord-Trøndelag Bondelag Jon Trøite er glad for henleggelsen. Det er også leder  i Naturvernforbundet i Nord-Trøndelag.

- Henleggelse av denne saken ser jeg som uproblematisk sier leder Per Flatberg.

Ny nødvergeparagraf under arbeid

Bjørn er et freda rovdyr, men på å forholdsvis kort tid er to slike saker nå henlagt i Nord-Trøndelag. Naturvernene mener det viser at nødvergeparagrafen i viltloven fungerer og kan beholdes slik den er nå. Men bondelaget vil ha en oppmykning til tross for at vi har hatt to saker som viser at det er mulig å skyte freda rovdyr i nødverge.

- Vi forventer at den nye nødvergeparagrafen som nå er under revisjon blir bedre for oss som driver med husdyr, sier bondelagsleder Jon Trøite.

 

Video fra Trøndelag

Den aller første av mange svært store transporter i forbindelse med vindkraftutbygginga på Fosen skjer i dag.
Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.