Normal

Flere får plass på "verdensmesterskolen"

Elever fra skiidrettslinja på Meråker videregående skole har tatt til sammen 879 medaljer i OL, VM og NM. Nå gir Regjeringen penger til 20 nye plasser på den populære utdanninga.

Skoler i Meråker

Meråker videregående skole har fostret stjerner som Petter Northug jr, Tora Berger og Martin Johnsrud Sundby.

Foto: Kjell Lundemo

Dette innebærer en utvidelse av kapasisteten fra 70 til 90 elever på landslinjene langrenn og skiskyting fra høsten 2016.

– De tjue nye plassene betyr utrolig mye for oss. Vi har i mange år hatt en stor oversøking til skiidrettslinjene og vi har jobbet i lang til med å øke antall plasser, sier rektor Bjørg Sissel Kvannli.

Hun er glad for å kunne si ja til de mange som har lyst til å gå på en offentlig skole som satser på idrett og skolefag i kombinasjon.

– En mønsterskole

En som er med på onsdagens kakefeiring er stortingsrepresentant for Høyre i Nord-Trøndelag, Elin Agdestein. Hun sier hun er veldig glad for å kunne komme til Meråker med det glade budskap, etter å ha jobbet med saken i to år.

– Meråker videregående har blitt en mønsterskole når det gjelder utvikling av talenter, men også når det gjelder gjennomføring og resultater. Disse faktorene har gjort det mulig å overbevise kunnskapsministeren om at det var riktig å utvide antall plasser, sier hun.

Idrettsfaglig leder ved skolen, Frode Estil, sier det er en stor dag.

– Vi har hatt mange skuffede elever som ikke har fått plass tidligere. Nå får vi lettet litt på det trykket.

Frode Estil, Elin Agdestein, Tora Berger og Bjørg Sissel Kvannli

Frode Estil, Elin Agdestein, Tora Berger og Bjørg Sissel Kvannli feirer at de nå får 90 elevplasser ved skilinja på Meråker videregående skole.

Foto: Ståle Tonning / NRK

– Ei spesiell linje

Skiskytter og tidligere elev Tora Berger bor i Meråker og sier slike skoler er viktige for unge idrettsutøvere som ønsker å nå målene sine.

– Her har de kjempefine anlegg både for ski, skiskyting og andre idretter.

– Vil du si at skiidrettslinja på Meråker er spesiell?

– Det har vært mange gode resultater herfra, så den er litt spesiell, ja, sier Berger, som i likhet med både rektor og politiker mener dette er en viktig dag også for Meråkersamfunnet.

LES: Mener Meråker vgs. bryter loven