Hopp til innhold

Skal ha sendt upassende meldinger til mindreårige jenter

En mannlig offentlig ansatt fra Namdal er siktet for å ha sendt upassende meldinger og bilder til jenter under 16 år. Saken etterforskes nå av politiet.

Politi

RANSAKET: Politiet ransaket boligen til siktede for to uker siden og beslagla forskjellig elektronisk utstyr. Politiet anser saken som alvorlig.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Kommunen fikk kunnskap om situasjonen, og meldte ifra til oss for to uker siden. Etter det vi kjenner til har forholdene skjedd rundt et halvt år tilbake i tid, forteller Birger Håpnes, lensmann i Grong til NRK.

Det var Namdalsavisa som først omtalte saken.

Mannen er mellom 30-50 år gammel og er en offentlig ansatt i Namdal. Mannen skal ha sendt upassende bilder og meldinger til jenter under 16 år. Politiet kan foreløpig ikke tallfeste hvor mange mindreårige som har mottatt slikt innhold fra mannen.

– Ser alvorlig på saken

– Det var ei jente til å begynne med, men det har blitt litt flere etter hvert som saken har gått. Vi har i dag ikke mistanke om det har skjedd noe seksuell omgang, men saken er sendt videre til etterforskning, sier lensmann Håpnes til NRK.

Politiet ransakte boligen til siktede for to uker siden og beslagla forskjellig elektronisk utstyr. Politiet anser saken som alvorlig.

– I og med at det er unge jenter som har mottatt upassende innhold, er det klart vi ser alvorlig på saken, sier lensmannen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med hvilket innhold det var i meldingene.

Tatt beslag

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 305, som omhandler seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år. Bestemmelsen har en strafferamme på ett år.

– Saken er foreløpig ganske fersk, og vi har såvidt begynt å avhøre forskjellige aktører. Det er tatt beslag på en del utstyr som vi skal undersøke nærmere. Det er tidlig i etterforskningen og vi jobber jevnt med saken, forteller politiadvokat Anita Ravlo Sand.