NRK Meny
Normal

Sjekk dette trikset

Toppidrettselevene ved Strinda videregående skulle bare leke seg litt. Resultatet ble mye bedre enn forventet.

Trikset var ikke planlagt og starta helt spontant, ifølge Per Inge Brenno Gagnås. Han er elev ved friidrettslinjene på Strinda videregående, og en av de seks guttene som deltar i videoen som ble lastet opp på Youtube tidligere i dag.

– Det var skikkelig gøy at vi fikk det til med en gang helt uten å øve noe særlig, sier Brenno Gagnås til NRK.

Lek ble triks

I tillegg til Brenno Gagnås, Ola Martin Torgrimssønn Gåsvær og Elias Bjørnevik fra friidrett, er Simen Grimsmo fra bokselinja og Kristoffer Arnstad og Daniel Furuvik Thoresen fra twin tip, med på trikset.

Det startet i en felles time med turn.

– Vi skulle bare ha turn og lek i gymmen i dag, og så lå tjukkasen under basketkurven. Da ble fristelsen stor til å teste ut om vi ville få til å trikse litt, og det gjorde vi, forteller Brenno Gagnås.

– De er topptrente

En av lærerne ved friidrettslinjen på Strinda er Erik Sakshaug. Han var til stede i timen da trikset plutselig skjedde, og påpeker at dette er godt trente elever.

– De driver med toppidrett og er god trent. Det gjør at de tar ting fort, noe som ble ekstra tydelig her. Vanligvis skulle en tro det vil kreve litt øving før sånne ting som dette sitter, sier læreren til NRK.

Sakshaug ser muligheten for at guttene kanskje kunne tatt det videre, men tviler på at det vil skje.

– Kanskje hvis de får litt mer oppmerksomhet på det, humrer han.