NRK Meny
Normal

Sjåfør er siktet etter å ha kjørt i elva

Sjåføren av bilen som kjørte utfor kaia i Steinkjer, erkjenner ikke straffeskyld.

Bil har kjørt i Steinkjerelva

Dykkere fikk hentet opp kvinnen, etter at bilen havnet i elva.

Foto: Terje Næss

Kjæresteparet i 20-årene fra Namdalen kom kjørende på kaia i Steinkjer, da sjåføren mistet kontrollen søndag ettermiddag.

Bilen havnet på vel syv meters dyp.

Ei 23 år gammel kvinne ble hentet opp fra vannet av dykkere etter vel 50 minutter. Onsdag er tilstanden alvorlig og stabil, opplyser St. Olavs Hospital.

Først onsdag ble mannen avhørt av politiet, skriver Namdalsavisa.

– I avhør erkjenner han ikke straffeskyld, forteller operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Mannen fikk beslaglagt førerkortet etter politiavhøret. Statusen hans er endret fra mistenkt til siktet. Han er siktet for uaktsom kjøring, etter vegtrafikklovens paragraf tre.

– Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Bengt Blom, etterforskningsleder hos politiet i Namsos og Fosnes til Namdalsavisa.

Sjåføren var sterkt preget etter å ha kjørt utfor kaia. Han ble derfor avhørt av politiet først onsdag.

Bil i Steinkjerelva

Bilen havnet på syv meters dyp. Kvinnen ble hentet opp av dykkere og fraktet med luftambulanse til sykehuset i Trondheim.

Foto: Terje Næss

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.